Andre nyheder

fre, 14 jun 2024

Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation

Folketinget kommer ikke til at droppe regnbueflaget i 2024, selv om der har været negativ fokus på organisationen Copenhagen Pride. (Arkivfoto).
ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix Folketinget kommer ikke til at droppe regnbueflaget i 2024, selv om der har været negativ fokus på organisationen Copenhagen Pride. (Arkivfoto).

Folketinget vil trods kritik af Copenhagen Pride flage med regnbueflaget under Pride-ugen i København i august.

Folketingets Præsidie, der er Folketingets ledelse, har drøftet det og taget beslutningen, skriver Folketinget i en pressemeddelelse.

Folketingets formand, Søren Gade (V), udtaler i meddelelsen, at flaget først og fremmest repræsenterer en sag og ikke en organisation.

- Jeg har den opfattelse, at det er vigtigt at holde fokus på sagen, nemlig friheden til at være den man er, og leve det liv man vil, siger Søren Gade.

Flere virksomheder har trukket sig som sponsorer af Copenhagen Pride efter strid om holdningstagen til konflikten mellem Israel og Gaza.

Copenhagen Pride bad samarbejdspartnere om at tage stilling til konflikten. Senere trak Copenhagen Pride udtalelserne tilbage. Her lød det, at partnere alligevel ikke skulle vælge side.

Blandt virksomhederne, der har trukket støtten, er Netto, Mærsk og Novo Nordisk.

Der har også været konsekvenser for Copenhagen Prides nu tidligere forperson og talsperson, Lars Henriksen, der er trådt tilbage.

Konkret vil Folketinget hejse regnbueflaget om lørdagen i Pride-ugen. Det har Folketinget gjort siden 2020.

Flaget vil blive hejst i en af to flagstænger, der er foran hovedtrappen ved Christiansborg. I den anden flagstang vil Dannebrog flage.

Folketingets beslutning om at flage med regnbueflaget gælder for 2024. Næste år skal der tages stilling til det igen.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere