Andre nyheder

fre, 15 sep 2023

Norsk mediekoncern køber op i kriseramte Viaplay

Mediekoncernen ejer nu 10,1 procent af Viaplay svarende til otte millioner aktier.

Det skriver Schibsted i en børsmeddelelse.

- Schibsted har en lang historie med at investere i virksomheder tæt på vores kerne, der kan nyde godt af vores styrke, og med at gribe muligheder, der opstår i mere usikre tider. Vores investering i Viaplay er et eksempel på det, siger Kristin Skogen Lund, topchef i Schibsted, i meddelelsen.

Viaplay-aktien er steget onsdag efter nyheden fra Schibsted.

Også den franske tv-koncern Canal+ har købt stort ind af aktier i Viaplay. I juli meddelte Canal+, at den har købt 12 procent af Viaplay Group.

I juli offentliggjorde Viaplay sit regnskab for første halvdel af 2023. Her havde koncernen et underskud på cirka fire milliarder kroner.

I den forbindelse annoncerede Viaplay, at 25 procent af koncernens ansatte skulle fyres.

Dengang sagde Viplays topchef, Jørgen Madsen Lindemann, at der "udføres en omgående strategisk gennemgang af hele forretningen med henblik på at overveje alle muligheder".

Mulighederne talte blandt andet frasalg af aktiviteter, kapitalindsprøjtninger eller et salg af hele koncernen, uddybede han.

Derudover vil selskabet i højere grad fokusere på de nordiske lande og Holland, lød det.

Nedturen i Viaplay blev første gang kendt i offentligheden 5. juni i år. Her stoppede den daværende topchef, Anders Jensen, med øjeblikkelig virkning.

Samtidig måtte selskabet nedjustere sine forventninger til resten af året fra en forventet salgsvækst på 24-26 procent til 16-17,5 procent.

Det skyldtes blandt andet faldende indtægter fra annoncer.

Siden juni har Viaplay tabt omkring 80 procent af sin værdi.

Koncernen driver ud over streamingtjenesten Viaplay også tv-kanaler som TV3, TV3+ og TV3 Sport.

Schibsted er blandt de største mediekoncerner i Norge. Koncernen står bag store norske medier som eksempelvis Aftenposten og VG.

Derudover ejer Schibsted også en række digitale markedspladser som eksempelvis DBA og Bilbasen.

/ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere