Andre nyheder

ons, 29 nov 2023

Novo kalder sammenligning med rival på fedmeområdet skæv

Det skriver mediet MarketWire.

Sammenligningen er skæv, fordi den ser på vægttab for midler, der er beregnet til behandling af diabetes, lyder anken fra Novo Nordisk.

Analysen viser, at overvægtige taber mere vægt hurtigere med konkurrenten Eli Lillys middel Mounjaro end med Ozempic.

Ifølge Novo Nordisk vil det kræve et reelt klinisk studie, hvis resultaterne eksempelvis skal kunne bruges i markedsføring.

- Novo Nordisk har ikke været involveret i denne analyse, som ser på vægttabet fra Ozempic og Mounjaro, og som ikke omfatter Wegovy, skriver den danske medicinalgigant til mediet.

- Ozempic er ikke indiceret til vægttab. De doser af semaglutid, der evalueres i denne analyse, er ikke undersøgt for kronisk vægttab.

Semaglutid er det aktive stof i både Ozempic og vægttabsmidlet Wegovy, der begge stammer fra Novo Nordisk.

Analysen bygger på data fra sundhedsjournaler og anden data. Den er blevet offentliggjort på sundhedsportalen medRxiv forud for en fagfællebedømmelse.

Inden for et år af påbegyndt behandling har 42,3 procent af patienter på det aktive stof i Eli Lilys lægemidler Mounjaro og Zepbound, stoffet tirzepatid, tabt mindst 15 procent af deres vægt, viser den.

For patienter på semaglutid er det 19,3 procent.

Forskere har brugt elektroniske sundhedsjournaler og data fra apoteker for at analysere vægttab for 9193 patienter på henholdsvis Mounjaro og Ozempic.

En talsperson fra Novo Nordisk har tidligere italesat, at analysen ikke er fagfællebedømt, og at det derfor ikke bør blive brugt som en rettesnor i kliniske behandlinger.

Eli Lilly siger, at selskabet ikke promoverer eller tilskynder brugen af egne lægemidler på andre måder, end de er egnet til.

/ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere