Andre nyheder

ons, 28 feb 2024

Ny bog om kongen uden nyt indhold er kommet på hylderne

Det er forfatter Anne Sofie Kragh, der har skrevet tekststykkerne i bogen, der strækker sig fra genfortælling af kongens forhold til sin mormor, dronning Ingrid, til hans møde med Mary Donaldson, nu dronning Mary.
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix Det er forfatter Anne Sofie Kragh, der har skrevet tekststykkerne i bogen, der strækker sig fra genfortælling af kongens forhold til sin mormor, dronning Ingrid, til hans møde med Mary Donaldson, nu dronning Mary.

Det genkendelige billede af kong Frederik fra tronskiftet med hænderne på hjertet pryder forsiden af en ny bog om kongen.

Genkendeligheden går igen i bogen, som er udkommet onsdag fra Politikens Forlag. Bogen består af billeder og små tekststykker uden nogen ny information.

Bogen med titlen "Frederik X - En konge bliver til" har heller ikke begejstret Berlingskes anmelder Jakob Steen Olsen, der kalder den "skuffende og kedelig" og ser den som en hyldest til Danmarks nye konge.

- Denne bestillingsopgave - man skal lede længe efter at se, hvem der overhovedet har skrevet bogen - er støvsuget for selvstændig endsige kritisk tænkning. En robot på Billed-Bladet havde kunnet skrive den mindst lige så godt, skriver han.

Det er forfatter Anne Sofie Kragh, der har skrevet tekststykkerne i bogen, der strækker sig fra genfortælling af kongens forhold til sin mormor, dronning Ingrid, til hans møde med Mary Donaldson, nu dronning Mary.

Forfatteren har tidligere skrevet bøger om andre store personligheder i dansk politik. Anne Sofie Kragh er forfatter til bogen "Det første år", hvor hun fulgte statsminister Mette Frederiksen (S) under hendes første år som statsminister.

Desuden har hun skrevet en bog om tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen og formand for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Landbruget ser mulighed for at kunne undgå afgift Landbrug & Fødevarer er glade for aftale om CO2-afgift, mens miljøorganisation... Læs mere
Løkke appellerer til Folketinget: Trepartsaftale er delikat Udenrigsminister mener, at trepartsaftale kan falde, hvis partier i Folketinget ... Læs mere
Fødevareminister: Det koster 1000 arbejdspladser i landbruget Der skal rammes en balance, så der skabes nye job, hvor job i landbruget forsvi... Læs mere
Valgnævn afviser Lars Boje Mathiesens ønsker til partinavn Lars Boje Mathiesens nye parti kommer ikke til at hedde hverken Danmarks Bedste ... Læs mere
Eksperter foreslår ny reform trods rekordhøj beskæftigelse Der har aldrig været flere i job i Danmark, og ekspertgruppe lægger op til den... Læs mere