Andre nyheder

søn, 03 mar 2024

Nye Borgerliges Ungdom opløser sig selv

Nedlæggelsen af Nye Borgerliges Folketingsgruppe efter partistifter Pernille Vermunds udmeldelse af partiet i januar, har fået Nye Borgerliges Ungdom til at dreje nøglen om og lukke for ungdomspartiet. (Arkivfoto).
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Nedlæggelsen af Nye Borgerliges Folketingsgruppe efter partistifter Pernille Vermunds udmeldelse af partiet i januar, har fået Nye Borgerliges Ungdom til at dreje nøglen om og lukke for ungdomspartiet. (Arkivfoto).

Nye Borgerliges Ungdom er søndag blevet opløst.

Det oplyser ungdomspartiets nu tidligere landsformand, Tenna Røberg.

Det sker, efter at Nye Borgerliges folketingsgruppe blev nedlagt, i forbindelse med at partistifter Pernille Vermund forlod partiet den 10. januar.

- Det er svært for os at se, at vi har nogen eksistensberettigelse i ungdomspolitik. For vi er dybt afhængige af eksponeringen fra Christiansborg, siger Tenna Røberg søndag aften.

- Derudover er vi også usikre på, om vi fortsat ville kunne deltage i det tværpolitiske samarbejde, som vi også er meget afhængige af, lyder det.

Opløsningen af Nye Borgerliges Ungdom er sket i forbindelse med en afstemning på to landsmøder i ungdomspartiet.

Den afgående landsformand Tenna Røberg har desuden meldt sig ud af Nye Borgerlige, oplyser hun.

Forhenværende partiformand og partistifter for Nye Borgerlige Pernille Vermund meddelte, i forbindelse med at hun forlod partiet, at hun med hovedbestyrelsen accept ville opløse Nye Borgerlige.

Flere medlemmer har dog efterfølgende tilkendegivet, at de ønsker at videreføre partiet.

Partiets fremtid skal ifølge Ritzaus oplysninger afgøres på et ekstraordinært årsmøde den 16. april i Fredericia.

Spørgsmål: Hvorfor har I valgt at opløse ungdomspartiet nu i stedet for at vente til, at moderpartiet har besluttet, om partiet fortsætter eller ej?

- Først og fremmest er vi er en selvstændig organisation. Vi synes ikke, at det giver mening at afvente. Uanset om Nye Borgerlige fortsætter eller ej, er vi ikke repræsenteret i Folketinget, før Peter Seier bliver rask og får oprettet en ny folketingsgruppe. Og det ved vi ikke, hvor længe tager.

- Samtidig med det har det slidt på vores unge kræfter, at vi ikke har nogen fremtidsudsigter, eller at udsigterne i hvert fald er usikre, siger Tenna Røberg.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere