Andre nyheder

ons, 13 mar 2024

Tilfredsheden med psykiatrien stiger trods flere patienter

Ambulante patienter er generelt mere tilfredse end indlagte patienter i psykiatrien. (Arkivfoto).
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Ambulante patienter er generelt mere tilfredse end indlagte patienter i psykiatrien. (Arkivfoto).

Selv om psykiatrien i Danmark skal behandle flere og flere patienter, så går det ikke ud over tilfredsheden.

Det viser en ny undersøgelse under navnet Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser, skriver Danske Regioner i en pressemeddelelse.

På børne- og unge-området svarede 75 procent i 2023, at de "i høj eller meget høj grad er tilfredse" mod 68 procent året før.

For voksne ligger andelen på 73 procent. Det er dog ifølge Danske Regioner ikke muligt at sammenligne med tidligere år grundet en ny opgørelsesmetode.

Blandt forældre og pårørende var andelen med høj tilfredshed i 2023 81 procent mod 76 procent i 2022.

12.000 personer deltog i undersøgelsen, der blev udført i løbet af sidste år.

- Vi er glade for alle de mange besvarelser. Både den ros der gives, og også for svar som vi kan bruge til at sætte ind på forhold i psykiatrien, der skal blive bedre, siger formand for Danske Regioners psykiatri- og socialudvalg, Jacob Klærke (SF).

Af pressemeddelelsen fremgår det, at psykiatrien i 2023 behandlede næsten 150.000 patienter, hvilket er 26 procent flere end ti år tidligere.

- Vi skal have kapaciteten op og hjælpe flere bedre og tidligere, men medarbejderne kan med stolthed rette ryggen og glæde sig over det flotte resultat, siger Klærke.

Ambulante patienter er generelt mere tilfredse end indlagte patienter i psykiatrien.

Ifølge Klærke kan det hænge sammen med, at de indlagte er de mest syge.

Trods de positive resultater er der ifølge udvalgsformanden stadig plads til forbedring.

- Vi skal videre og bruge undersøgelsen konstruktivt til at nå endnu bedre resultater næste år, siger Klærke.

Folketinget vedtog i 2022 en 10-års-plan for psykiatrien, der tilfører 0,5 milliarder kroner ekstra til området hvert år.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere