Andre nyheder

man, 22 apr 2024

Tre rottweilerhvalpe er klar til adoption efter mishandling

Tre rottweilerhvalpe er klar til at blive adopteret, efter at Fyns Politi fjernede otte hunde på en adresse i Nordfyns Kommune. Flere af hundene var blevet mishandlet. (Handout).
Dyrenes Beskyttelse/Free Tre rottweilerhvalpe er klar til at blive adopteret, efter at Fyns Politi fjernede otte hunde på en adresse i Nordfyns Kommune. Flere af hundene var blevet mishandlet. (Handout).

Otte hunde af racen rottweiler blev fjernet fra en 31-årig mands adresse i Nordfyns Kommune den 4. april.

Hundene var ifølge Fyns Politi blevet "groft uforsvarligt behandlet med karakter af mishandling".

Fem af dem er siden blevet nødaflivet, men tre hvalpe er nu klar til at blive adopteret.

Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

- Det er altid hårdt, når vi må erkende, at ikke alle dyr i sådanne sager er raske og stærke nok til at få et godt og sundt liv, men vi har gjort alt, hvad der stod i vores magt for at redde rottweilerne, siger Lene Frahm, der er internatleder på dyreinternatet på Fyn, i meddelelsen.

- Nu har fem af dem fået fred, og vi er glade for, at de sidste tre hvalpe har det godt.

Fyns Politi rykkede ud på adressen efter en anmeldelse fra Dyrenes Beskyttelse.

Her fandt de tre voksne hunde og fem hvalpe.

Yderligere en hvalp blev fundet død, og en hvalp måtte aflives på stedet af den dyrlæge, politiet havde med.

- De otte hunde var tydeligt undervægtige og havde brug for akut hjælp, siger Anders Højgaard Tølbøll, der er dyrlæge hos Dyrenes Beskyttelse, i meddelelsen.

Hundene var i politiets varetægt i et par dage, hvorefter de blev overdraget til Dyrenes Beskyttelse.

De tre voksne hunde og to af hvalpene er efterfølgende blevet nødaflivet, fordi deres fysiske skavanker var så alvorlige.

- Hundene (der blev nødaflivet, red.) led af alvorlige fysiske lidelser, herunder problemer med knæ, albuer, hofter og korsbånd, som ikke kunne behandles effektivt, lyder det fra Anders Højgaard Tølbøll.

Beslutningen om nødaflivning blev truffet på baggrund af flere dyrlægefaglige vurderinger, fremgår det af pressemeddelelsen.

Den 31-årige er som følge af sagen blevet sigtet for overtrædelse af dyrevelfærdsloven.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Valgnævn afviser Lars Boje Mathiesens ønsker til partinavn Lars Boje Mathiesens nye parti kommer ikke til at hedde hverken Danmarks Bedste ... Læs mere
Eksperter foreslår ny reform trods rekordhøj beskæftigelse Der har aldrig været flere i job i Danmark, og ekspertgruppe lægger op til den... Læs mere
Måling: SF overhaler S og er landets største parti SF overhaler S med 18,8 procent af stemmerne, mens regeringspartiet går tilbage... Læs mere
Carlsberg kan tappe britisk Pepsi med muligt milliardopkøb Det kan blive til et samarbejde mellem Carlsberg og PepsiCo, hvis dansk opkøb a... Læs mere