tir, 09 jul 2024

Forsikringsselskaber oplever flere turister med dårlig mave i Tyrkiet

Der kan være hygiejneproblemer med buffeten på charterferien, lyder det fra forsikringsselskaber. (Arkivfoto).
Jon G. Fuller / Vwpics/Ritzau Scanpix Der kan være hygiejneproblemer med buffeten på charterferien, lyder det fra forsikringsselskaber. (Arkivfoto).

Forsikringsselskaber advarer nu sommerens turister om, at der er risiko for at få dårlig mave på rejser - særligt til Tyrkiet.

Gjensidige og Gouda Rejseforsikring oplever flere og flere henvendelser fra kunder, der er blevet syge på rejsen.

- Tyrkiet er blot ét eksempel på en populær dansk rejsedestination, hvor vi ser rigtig mange sager om folk, der oplever problemer med diarré, opkast og andre former for maveonde, siger fagchef i Gouda Rejseforsikring Louise Hertzum Andersen i en pressemeddelelse.

Forsikringsselskaberne Gjensidige og Gouda Rejseforsikring har fået 35 procent flere henvendelser fra rejsende i det første halvår af 2024 sammenlignet med de første seks måneder i 2023.

Henvendelserne drejer sig ofte om forskellige former for mavevirus, der kræver hjælp fra et sygehus eller en læge, fortæller selskaberne.

Turister kan tage flere forholdsregler i forsøget på at undgå diarré på ferien sydpå.

- Derfor opfordrer vi også folk til at være opmærksomme, hvis de eksempelvis skal spise buffet, og være rigtig grundige med deres egen hygiejne på ferien, siger Louise Hertzum Andersen i meddelelsen.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Dansk lånesystem sælges til biblioteker i både Tyskland og Sverige Systemet Cicero er senest blevet solgt til Stadsbiblioteket i Stockholm og dets ... Læs mere
Afløser for kommunal socialdemokratisk stemmesluger er fundet Karsten Thomsen er mandag blevet udpeget som Birgit S. Hansens afløser som Fred... Læs mere
Stigende fragtrater får Mærsk til at løfte forventninger Mærsk opjusterer og regner nu med et driftsresultat på op mod 39 milliarder kr... Læs mere
Ny strategi skal lokke flere turister til Danmark Dansk turisme skal omsætte for 200 milliarder kroner i 2030. Det er et mål i r... Læs mere