Erhvervspersoner

tor, 24 feb 2022

Hvem er Jacob Risgaard?

Kilde: <a href="https://www.instagram.com/p/B78_XNBFq2K/" target="_blank" rel="noopener">@jacobrisgaard</a> - Foto: Claus Sall

Jacob Risgaard er en af Danmarks mest velkendt iværksættere og erhvervspersonligheder, der gennem flere årtier har skabt flere forretninger og succesfulde virksomheder. I denne artikel kan du læse hvem Jacob Risgaard er, og hvordan han har opnået sin status som værende en af Danmarks dygtigste angelinvestor.

Jacob Risgaard er opvokset i Nordjylland alene med sin mor, og på trods af at hun var uddannet pædagog, så kunne hun ikke styre Jacob. Han lavede altid ballade, og det var så slemt, så han måtte flytte på et børnehjem som 14 årig. Selv på børnehjemmet kunne de ikke styre Jacob, hvorfor han fik sin egen lejlighed som 16 årig. Dette kunne han heller ikke administrere, og lavede ballade i frikvarterene. Derfor endte det med, at han blev smidt ud af skolen.

Ikke lang tid efter udsmidningen i skolen fik Jacob Risgaard mulighed for at lave det han brændte for, nemlig at lave lokalradio i tre til seks timer om dagen, som radiovært på det som vi i dag kender som Radio ANR.

På trods af at Jacob Risgaard kun var 17 år gammel var han sikker på, at han skulle søge ind på journalisthøjskolen. Dog skulle man som minimum være 18 år for at søge ind. Grundet den store motivation fik Jacob Risgaard dispensation til at gå på mediehøjskolen i Esbjerg som 17 år, hvis bare han fyldte 18 år under opholdet. Finansieringen af opholdet kom ved et fritidsjob ved en fiskehandler.

Under opholdet fandt Jacob Risgaard ud af, at det ikke var journalist han skulle være. Han var bl.a. ude i østlande og lave journalistik om borgere der havde det svært. Det var ikke lige ham, og han vidste godt, at han ville noget endnu vildere. Dertil vidste han også, at han ikke var dygtig nok til at være journalist.

Fakta om Jacob Risgaard Eriksen

Fulde navn: Jacob Risgaard Eriksen

Alder: 46 år (1977)

Opvækst: Sæby ved Frederikshavn

Uddannelse:

  • Handelsskolernes Grundforløb - 1995-1997

  • Medieskolen - 1994-1995

  • HF - 1992-1994

Stilling: Angelinvestor

Kendt fra: Medejer af Coolshop, Løvens hule og 365 dage til succes

Dette fik han hurtig succes med under virksomhedsnavnet DVD online og senere Butik Online. Dermed var Jacob Risgaard én af de absolut første i Danmark til at sælge varer på internettet med succes.

Forretningen kørte derudaf indtil IT-boblen i år 2000. Det endte med at lukke hele Jacob Risgaards virksomhed med webshops, da bankerne ikke længere havde tiltro til IT-virksomheder. Jacob Risgaard gik fra at være mangemillionær til at hæfte personligt for tab som bare 19 årig.

Lige ved lukningen bliver Jacob Risgaard kontaktet af en norsk virksomhed, som har holdt øje med hans forretningsmodel i Danmark. Derfor blev Jacob Risgaard de næste fem år medejer af den norske virksomhed DVD straks. Det endte sågar med, at virksomheden blev børsnoteret og Norges største internetbutik.

Jacob Risgaard er medejer af Coolshop

I sin tid i den norske virksomhed fik Jacob Risgaard kontakt til et brødrepar i Pandrup som solgte computerspil. Disse computerspil ville den norske virksomhed gerne købe for at supplere udvalget.

Dog fik Jacob Risgaard nok af DVD Straks, og trådte ud af virksomheden. Dernæst holdt han et møde med brødreparret fra Pandrup. Her blev de enige om, at de ville viderebygge og udvikle en grossistvirksomhed. De tre kompagnoner blev enige om, at der skulle være tre grene af forretningen;

  • Indkøb – Mark Fjeldal Dalsgaard Nielsen

  • Udvikling og Jura – Mike Secher Dalsgaard Nielsen

  • PR og Marketing – Jacob Risgaard

De tre unge mænd blev enige om konstellationen på én aften over et par flasker rødvin og lidt armlægning. Dette blev startskuddet for Coolshop. Det er væsentligt at bemærke, at de to brødre Mark og Mike allerede havde været i gang i et par år.

Coolshop blev altså grundlagt af de to brødre d. 25. januar 2002 af brødreparret Mark og Mike i en garage. Tre år senere kom Jacob Risgaard til, og siden da har Coolshop udviklet sig til at være én af landets mest succesfulde virksomheder inden for e-handel.

Jacob Risgaard er med i Løvens Hule

Jacob Risgaard blev for alvor kendt hos den brede befolkning ved sin deltagelse i underholdningsprogrammet Løvens Hule. Her er Jacob én af de fem ‘Løver’ som løbende investerer i spændende virksomheder der deltager i programmet.

Jacob Risgaard bliver ofte anset som værende den sjove ‘løve’, og er altid god for en sjov kommentar. Jacob Risgaard og Jesper Buch har altid været en smule i venskabelig strid med sjove kommentarer.

Dog overskygger de sjove kommentarer ikke hans professionalisme når det virkelig gælder. Her kan han være en stærk og realistisk forhandler, der for det meste får hvad han vil have. Med Jacobs stærke netværk og bagland er han også en attraktiv ‘løve’ for mange af de deltagende virksomheder i programmet.

Jacob Risgaard har gennem hans deltagelse i Løvens Hule investeret i flere virksomheder som senere er blevet store succeser. Der er bl.a. Mrbeef.dk, Ditur.dk og Barons. Dette er blot et lille udpluk.

Jacob Risgaard er altså en beundringsværdig iværksætter der siden 1996 har skabt store succesfulde virksomheder. Dette har han gjort helt fra bunden på trods af en sværere barndom med massere af ballade og udfordringer. Jacob Risgaard er en vaskeægte iværksætter.

Hvor gammel er Jacob Risgaard?

Jacob Risgaard er født i 1977.

Hvor rig er Jacob Risgaard?

Det er svært at komme med et estimat på, hvor stor en formue Jacob Risgaard har. Dette skyldes, at han er investor i flere virksomheder. Ser man på hans personlige holdingselskab JR HOLDINGS ApS er der i skrivende stund en egenkapital på 155.000.000 kr.

Vi har også skrevet en artikel om Jesper Buch.

Hvem er Jesper Buch?

https://erhvervsfronten.dk/hvem-er-jesper-buch/

Andre læser også

Biden: USA vil forebygge en optrapning af konflikten i Mellemøsten Iraks premierminister siger i Washington, at hans land ønsker at udbygge relati... Læs mere
Våbenansvarlig på Baldwin-film får 18 måneders fængsel Hannah Gutierrez-Reed var våbenansvarlig under produktionen af "Rust", hvor en ... Læs mere
Israel ser flere mulige reaktioner på iransk angreb Medie: Israel søger efter en reaktion, som er smertelig for Iran, men som ikke ... Læs mere
Aktieinvestorer tror på at situationen i Mellemøsten ikke eskalerer Investorer mener ikke, at situationen i Mellemøsten eskalerer yderligere, siger... Læs mere
Høns og gæs må igen sættes fri efter risiko for fugleinfluenza Fødevarestyrelsen ophæver krav om, at gæs, høns, ænder og kalkuner skal væ... Læs mere