EU
Mange økonomer finder det sandsynligt, at Den Europæiske Centralbank (ECB) sænker renten i september. (Arkivfoto). Europæisk centralbank fastholder renten som ventet Økonomer forventede inden rentemeddelelse, at ECB ville fastholde den ledende rente på 3,75 procent.
Kira Marie Peter-Hansen fejrer det gode valgresultat for SF og kan også fejre posten som kommende næstforperson for De Grønne. Danske parlamentarikere lander tunge roller efter EU-valg Efter valget til EU-Parlamentet er flere danske politikere indstillet til store roller efter forhandlinger.
Anders Vistisen fra Dansk Folkeparti fortæller til DR, at han ikke ser det som en indirekte blåstempling af Viktor Orbán, at hans parti nu er gået med i en gruppe i EU-Parlamentet, der har den ungarske premierminister som medstifter. (Arkivfoto). Dansk Folkeparti skifter til Orbán-gruppe i EU-Parlamentet Anders Vistisen og DF skifter væk fra den gruppe, som de har været en del af i EU-Parlamentet.
Kort før valget såede Inger Støjberg tvivl om, hvorvidt Kristoffer Storm skulle gå efter EU-positiv eller EU-kritisk gruppe. På billedet ses de til valgfest. Danmarksdemokraterne er optaget i EU-kritisk gruppe Kort før valget såede Støjberg tvivl om, hvorvidt partiet skulle gå efter EU-positiv eller EU-kritisk gruppe.
Ved Dronning Louises Bro i København hænger der tirsdag morgen fortsat valgplakater fra valget til EU-Parlamentet. De skulle have været taget ned før midnat. Valgplakater skulle have være taget ned - men det er ikke sket Spidskandidater såsom Kira Marie Peter-Hansen og Christel Schaldemose har fortsat valgplakater hængende.
Statsminister Mette Frederiksen (S) skal ikke til udlandet, siger hun mandag inden uformelt møde med EU-landenes stats- og regeringschefer. Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurtig løsning på kabale.