EU

lør, 15 jun 2024

EL-leder kalder EU-valg for mistillidserklæring til regeringen

Ifølge Enhedslistens politiske ordfører, Pelle Dragsted, er det på tide, at der udskrives folketingsvalg.
Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix Ifølge Enhedslistens politiske ordfører, Pelle Dragsted, er det på tide, at der udskrives folketingsvalg.

Regeringen bør udskrive valg efter sommerferien på baggrund af søndagens europaparlamentsvalg.

Det er meldingen fra Enhedslistens politiske ordfører, Pelle Dragsted, fra Hovedscenen på Folkemødet.

Her holder han fredag sin partiledertale.

- Det var et vink med en vognstang, der fortalte, at befolkningen vil have en regering, der arbejder for et stærkt velfærdssamfund. En regering der stiller sig på almindelige menneskers side i stedet for at varetage snævre økonomiske interesser, siger Pelle Dragsted på scenen.

Han mener, at valget var en ”mistillidserklæring” fra befolkningen til regeringen.

Derfor vil det ”mest ordentlige” være at udskrive folketingsvalg, lyder det fra Pelle Dragsted.

Spørgsmål: Hvorfor skal et valg til EU-parlamentet have betydning for det danske Folketing?

- Selvfølgelig skal man passe på med at overfortolke det, men nu kommer det oven på en lang række meningsmålinger, der viser det samme. At den her regering har tabt historisk meget opbakning, siger Pelle Dragsted.

Ved europaparlamentsvalget søndag fik de tre regeringspartier i alt 36,2 procent af stemmerne. Ved folketingsvalget i 2022 var tallet på 50,9 procent.

- Jeg tror ikke, der er nogen regering, der har tabt så meget opbakning på bare halvandet år. Det er et meget klart signal fra danskerne om, at de ønsker noget andet.

Pelle Dragsted fokuserer i sin tale på frihed, hvor han ærgrer sig over, at Liberal Alliance har taget ”patent på frihedskampen”.

- At hvis bare samfundet blander sig mindre – så får vi alle sammen mere frihed. For det forholder sig i virkeligheden omvendt. Det er stærke fællesskaber og stærke samfund, der skaber frihed for de mange og sikrer friheden for flertallet, siger han.

Det er ikke kun højrefløjen, men også regeringen, der står bag ”angreb” på friheden og velfærden, lyder det.

Han nævner regeringens skattelettelser og afskaffelsen af store bededag som eksempler.

Pelle Dragsted er den anden partileder, der holder tale fredag på Folkemødet. Tidligere har Morten Messerschmidt (DF) talt, mens næste partileder er statsminister Mette Frederiksen (S) klokken 13.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere