EU

tir, 11 jun 2024

SF's stemmesluger lover at blive i EU de næste fem år

Selv hvis der er bud efter Kira Marie Peter-Hansen til et folketingsvalg, garanterer hun, at hun bliver i EU.
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Selv hvis der er bud efter Kira Marie Peter-Hansen til et folketingsvalg, garanterer hun, at hun bliver i EU.

Valgets største stemmesluger, Kira Marie Peter-Hansen, garanterer, at hun ikke kommer til at forlade EU-Parlamentet i utide.

- Da jeg blev valgt i 2019, havde vi ti år til at nå vores 2030-klimamål. Nu er der 5,5 år tilbage, og vi skal bare gøre alt, hvad vi kan, for at nå det. Jeg har et ansvar for at sikre det, siger SF'eren mandag aften.

- Jeg synes, at europapolitik er sjovt, og jeg er god til det, så jeg vil rigtig gerne blive de næste fem år.

Hun garanterer, at hun bliver i Bruxelles, selv hvis SF-formand Pia Olsen Dyhr beder hende om at stille op til det folketingsvalg, der senest skal afholdes 1. november 2026.

- Vi har masser af dygtige folketingskandidater, så de har slet ikke brug for mig derhjemme.

Kira Marie Peter-Hansen fik 178.438 personlige stemmer ved søndagens valg.

Det var nok til at sikre hende en førsteplads på listen over kandidater med flest personlige stemmer foran Morten Løkkegaard, der fik 174.048 personlige stemmer.

SF blev også landets største parti ved valget med 17,4 procent af stemmerne.

Ud over 26-årige Kira Marie Peter-Hansen er også Villy Søvndal og Rasmus Nordqvist valgt til EU-Parlamentet for SF.

De mange vælgere, der har stemt på Kira Marie Peter-Hansen, kan forvente af hende, at hun vil gøre sit bedste for at sikre røde og grønne resultater i EU, siger hun.

- Jeg vil tage til Bruxelles i morgen tidlig sammen med Villy og Rasmus (Søvndal og Nordqvist, red.) og sikre, at vi får de vigtige poster og kommer ind at sidde i de centrale udvalg og kommer til at have fingrene helt nede i lovgivningsarbejdet, siger hun.

- Vi skal være en vigtig spiller i den magtkamp, der nu skal udspille sig i Bruxelles omkring retningen for de næste fem år i Europa.

Om det personlige stemmetal siger hun, at hun føler sig både beæret og ydmyg.

- Det, der er så enormt vildt med de personlige stemmetal, er, at folk ikke bare har sagt, at de stoler på det her parti, de har faktisk sagt "vi stoler på dig, og vi tror på, at du kan repræsentere min stemme", siger hun.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere