EU

tir, 11 jun 2024

Stine Bosse bliver Moderaternes første kvinde i EU

Stine Bosse havde to tommelfingre i valget søndag aften, da det stod klart, at Moderaterne havde sikret sig et mandat ved EU-parlamentsvalget.
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix Stine Bosse havde to tommelfingre i valget søndag aften, da det stod klart, at Moderaterne havde sikret sig et mandat ved EU-parlamentsvalget.

Det bliver Stine Bosse, der skal repræsentere regeringspartiet Moderaterne i EU.

Det står klart mandag aften efter endelig fintælling af stemmerne fra EU-parlamentsvalget søndag.

Bosse fik ifølge it-virksomheden KMD, der står for den officielle optælling af stemmerne, 86.888 personlige stemmer, hvilket gør hende til den fjerdestørste stemmesluger ved valget.

Partiet sikrede sig et mandat ved søndagens valg.

Det er første gang, at Moderaterne har vundet et mandat ved et EU-parlamentsvalg.

Partiet var dog allerede repræsenteret i Bruxelles, da Bergur Løkke, der egentlig repræsenterede Venstre i EU-Parlamentet, skiftede til Moderaterne i 2023.

Bergur Løkke kom til Bruxelles som stedfortræder for Søren Gade, der blev valgt til Folketinget i november 2022.

Stine Bosse har tidligere været chef for forsikringskoncernen TrygVesta og formand for Europabevægelsen.

Bergur Løkke, der er Moderaternes formand Lars Løkke Rasmussens søn, var nummer to på partiets liste. Det lykkedes ham ikke at blive valgt.

Han fik 17.050 personlige stemmer.

I løbet af valgkampen trak Stine Bosse overskrifter, da hun i Altinget sagde, at Danmark skulle tage 7000 kvoteflygtninge.

Efterfølgende trak hun i land og kaldte sin udmelding en "misforståelse", mens hun også sagde, at udtalelsen var "et fiktivt tal".

Det er det første EU-parlamentsvalg, hvor Moderaterne stiller op.

Partiet blev stiftet af tidligere Venstre-statsminister og nuværende udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen for lidt over to år siden.

Netop Løkke har sagt, at hans ambition til valget var at få to mandater. Det lykkedes dog ikke for partiet.

- Vi er ikke på to, og det kan man så diskutere. Det ville vi selvfølgelig gerne, sagde Stine Bosse på valgaftenen.

- Men vi er et to år gammelt parti, og jeg har en meget ambitiøs partiformand, og det er jeg stolt og glad for. Jeg ville selvfølgelig også gerne have haft, at der var to, og det er der så formentlig ikke. Men vi er superglade for, hvor vi står.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere