Finans

fre, 12 apr 2024

Interesse for boligkøb stiger svagt - men er fortsat på lavt niveau

Antallet af lånetilbud til boligkøbere i København faldt med 43 procent i marts. (Arkivfoto).
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix Antallet af lånetilbud til boligkøbere i København faldt med 43 procent i marts. (Arkivfoto).

Udsigten til forår har for vane at trække potentielle boligkøbere ud af busken, men det har altså været sværere end tidligere i år.

Interessen for at købe en ny bolig var godt nok svagt stigende i marts, men i et større perspektiv ligger den fortsat på et lavt niveau.

Det viser tal fra bankernes interesseorganisation, Finans Danmark, fredag.

I marts blev der indhentet 2371 lånetilbud til køb af ejerboliger og sommerhuse, hvilket er 16 procent flere end måneden før.

Trægheden kan skyldes flere ting, vurderer Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

- Eksempelvis ligger renterne på boliglån og boligpriserne fortsat på et højere niveau end de seneste par år. Boligskatterne er også steget nogle steder i landet i forbindelse med det nye boligskattesystem, der trådte i kraft ved årsskiftet.

- Derfor er det ikke så overraskende, at der er færre end tidligere, der har kastet sig ud i boligjagt, lyder det.

Særligt København og omegnskommunerne trækker interessen i negativ retning. Her faldt antallet af lånetilbud med 43 procent i forhold til samme måned sidste år.

Det er måske heller ikke så overraskende. Det er blandt andet her, det nye skattesystem med mulige højere boligskatter har haft til hensigt at have en effekt.

Hen mod slutningen så man en stigning i antallet af lånetilbud til boligkøb, og her steg interessen særligt i København.

Det skyldtes blandt andet, at man kunne sikre sig en skatterabat, hvis købet blev foretaget inden årsskiftet, siger Ane Arnth Jensen.

- Og det har primært været ejerlejlighedskøbere i København og boliger nord for København, som har kunnet se frem til, at boligskatten skulle stige i år.

- Derfor kan en del boligkøbere have fremskyndet deres investering i et nyt hjem, siger hun.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Norwegian-overskud skrumper trods omsætningsfremgang Norwegian øgede omsætningen med 36 procent i andet kvartal i år. Nettoresulta... Læs mere
Erhvervsminister skal forholde sig til turistskat i København På Københavns Rådhus er der udarbejdet fire modeller for en særafgift for tu... Læs mere
Faldende inflation i USA kan betyde lavere rente på danske boliglån Inflationen i USA er faldet fra 3,3 procent til 3,0 procent fra maj til juni, og... Læs mere
Danmark skal bidrage til en million angrebsdroner til Ukraine Koalitionen ledet af Letland, Storbritannien og Ukraine skal sikre en million an... Læs mere
Sommerhuspriserne når højeste niveau i 13 år Ifølge Boligsidens markedsindeks var sommerhuspriserne i juni på deres højest... Læs mere