Finans

ons, 29 maj 2024

Medie: Siemens overvejer at fyre 550 i Danmark

Siemens Gamesa har blandt andet en dansk afdeling i Brande, men har også ansatte i Aalborg, Vejle og Herning. (Arkivfoto).
Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix Siemens Gamesa har blandt andet en dansk afdeling i Brande, men har også ansatte i Aalborg, Vejle og Herning. (Arkivfoto).

Vindmølleproducenten Siemens Gamesa arbejder ifølge Bloomberg News på en spareplan, der blandt andet vil gå ud over danske ansatte.

Finansmediet har talt med anonyme kilder, der beretter om igangværende forhandlinger med fagforeninger om afskedigelsernes omfang.

Helt konkret kan op imod 550 af de tilsammen over 5000 ansatte i Brande, Herning, Vejle og Aalborg risikere at få en fyreseddel stukket i hånden.

Siemens Gamesa er ikke kun presset af en afmatning på markedet for opstilling af vindmøller som følge af de højere renter, der gør det dyrere at investere i grøn energi. Selskabet har også problemer med nogle af sine nyeste landmøller, som har bremset for salget og opførelsen af dem.

Siemens Gamesa opnåede i det seneste kvartal et underskud på 448 millioner euro.

Selskabet er resultatet af en fusion af spanske Gamesa og tyske Siemens, der blev gennemført i 2017.

Når selskabet også har en stor afdeling i Danmark, skyldes det, at Siemens tilbage i 2004 købte det daværende Bonus Energy med hovedsæde i Brande.

De spanske og tyske afdelinger af Siemens Gamesa går heller ikke fri af spareplanen. Her er der henholdsvis 430 og 370 stillinger i spil ifølge Bloomberg News.

Kilde: /ritzau/MarketWire

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere