Gaza

man, 29 apr 2024

Israelsk luftangreb dræber mindst 13 i Rafah

Palæstinensere, som er drevet på flugt fra israelske angreb, har slået telt op ved grænsen til Egypten.
-/Ritzau Scanpix Palæstinensere, som er drevet på flugt fra israelske angreb, har slået telt op ved grænsen til Egypten.

Mindst 13 palæstinensere har mistet livet i forbindelse med et israelsk luftangreb på tre huse i byen Rafah, som ligger i den sydlige del af Gazastriben.

Det oplyser læger ifølge Reuters, der dog ikke specificerer, hvilket hospital eller nødhjælpsorganisation lægerne er tilknyttet.

Ifølge hamaskontrollerede nyhedsmedier er det 15 personer, som har mistet livet.

Rafah ligger på grænsen mellem Egypten og Gazastriben.

De israelske angreb på det palæstinensiske område er primært startet i den nordlige del og bevæget sig syd.

På grund af det er palæstinensere i Gazastriben gradvist rykket mod syd for at søge væk fra de israelske angreb.

Op mod en million fordrevne palæstinensere menes at have taget ophold i Rafah.

De mange mennesker, som har indfundet sig i byen, har gjort Rafah til et varmt emne i international politik.

Joe Biden, præsidenten for USA, som er Israels tætteste allierede, har gentagne gange advaret Israel mod at gennemføre et angreb på landjorden i byen.

Så sent som søndag aften understregede den amerikanske præsident over for den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, sin holdning til en eventuel offensive i Rafah.

Netanyahu har i længere tid truet med angreb på landjorden mod Rafah.

Operationen kan dog afblæses, hvis den væbnede islamistiske bevægelse Hamas frigiver de gidsler, som den tog i forbindelse med angrebet 7. oktober sidste år, siger premierministeren.

7. oktober brød Hamas over grænsen til Israel og dræbte ifølge en israelsk optælling flere end 1100 mennesker. Flere hundrede blev bragt tilbage til Gazastriben som gidsler, hvoraf 129 stadig mangler at blive løsladt.

Mindre end 100 af dem regnes for stadig at være i live.

Israel har siden da angrebet Gazastriben med et svoret mål om at udslette Hamas.

Angrebene har ifølge det palæstinensiske områdes sundhedsmyndigheder, som ligger under Hamas' politbureaus kontrol, kostet flere end 34.000 mennesker livet.

Gazastriben ligger mellem Middelhavet, Egypten og Israel. Området er på størrelse med den danske ø Mors, og der bor cirka 2,3 millioner mennesker.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere