Kongelige

tor, 21 mar 2024

Dronning Mary vil være en stemme for dem som ingen har

Dronning Mary besøgte Hvidovre Hospital torsdag, hvor hun både talte med jordmødre og et vordende forældrepar, der fortalte om resultaterne fra et screeningsprojekt for partnervold blandt forældre.
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Dronning Mary besøgte Hvidovre Hospital torsdag, hvor hun både talte med jordmødre og et vordende forældrepar, der fortalte om resultaterne fra et screeningsprojekt for partnervold blandt forældre.

Det er godt to måneder siden, at dronning Mary erhvervede sig sin nye titel i forbindelse med tronskiftet.

Men selv om titlen er ændret, vil dronning Mary stadigvæk arbejde for udsatte børn og unge og give en stemme til dem, som ingen har - ligesom hun gjorde som kronprinsesse.

- Jeg vil fortsætte med at bruge min platform til at skabe opmærksomhed omkring det, som er overset - det, der er svært at tale om eller svært at forstå, siger dronningen til Ritzau torsdag.

Det vil hun blandt andet gennem Mary Fonden.

Fonden med dronningen som bestyrelsesformand blev stiftet tilbage i 2007 med penge fra en folkegave, der blev indsamlet i Danmark og Grønland i forbindelse med kongeparrets bryllup i 2004.

Langt de fleste af projekterne er finansieret igennem donationer fra finansielle partnere, hvor Mary Fonden selv betaler en mindre del.

De primære indsatsområder i fonden er mobning og trivsel, ensomhed og vold i hjemmet. Den sidstnævnte satte dronningen fokus på i forbindelse med et besøg på Hvidovre Hospital torsdag.

Mary Fonden har i samarbejde med Østifterne, Amager og Hvidovre Hospital og Dialog mod Vold de seneste fem år arbejdet med projektet "Sammen uden Vold - Gravide".

- Vold i hjemmet har været et indsatsområde i fonden næsten siden starten, og vi ved, at det fortsat er et meget tabubelagt problem ofte fyldt med skam og skyld, siger dronningen om projektet, som screener gravide for partnervold.

Det første af mange håndtryk, som dronning Mary gav torsdag middag i forbindelse med besøget på Hvidovre Hospital, blev mødt med kommentaren: "og nu i den nye rolle som dronning".

Og netop den nye rolle, som dronningen overtog i forbindelse med tronskiftet i januar, vil tage noget tid at falde ind i.

- Det er ikke så længe siden, at vores roller ændrede sig markant, og vi er i gang med at sætte vores præg. Men mit engagement i børn, unge og udsatte, det er det, der ligger mit hjerte nært. Så det kommer til at fortsætte, siger dronningen.

Selv om hun endnu ikke med 100 procents sikkerhed kan sige, hvordan hun vil udmønte rollen, så er der ingen tvivl for dronning Mary om, at arbejdet med Mary Fonden vil fortsætte mere eller mindre som før.

Spørgsmålene til dronningen i forbindelse med tilblivelsen af artiklen har skullet fremsendes på forhånd og godkendes af Mary Fonden.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere