Kongelige

søn, 24 mar 2024

Kate og William takker for forståelse og rørende beskeder

Flere har lørdag lagt blomster nær Windsor-slottet, hvor prinsesse Kate har opholdt sig, mens hun har været syg.
Toby Melville/Reuters Flere har lørdag lagt blomster nær Windsor-slottet, hvor prinsesse Kate har opholdt sig, mens hun har været syg.

Storbritanniens prinsesse Kate og hendes mand, prins William, er "enormt rørte" over de støttende beskeder, de har modtaget, siden prinsessen meddelte offentligheden om hendes kræftdiagnose.

Det siger en talsperson for Kensington Palace lørdag.

Fredag oplyste Kate i en video, at hun gennemgår forebyggende kemoterapi, efter at en operation i maveregionen i januar viste kræft.

Det er ikke blevet oplyst, hvilken type kræft prinsesse Kate har.

- Prinsen og prinsessen er begge enormt rørte over de omsorgsfulde beskeder fra folk her i Storbritannien, fra på tværs af Commonwealth, og fra rundt omkring i verden, der kommer som reaktion på Hendes Kongelige Højheds meddelelse, siger talspersonen i en udtalelse.

Commonwealth, også kaldet Det Britiske Statssamfund, er en sammenslutning af engelsktalende lande.

- De er ekstremt bevægede over offentlighedens varme og støtte og er taknemmelige for forståelsen for, at de i denne tid ønsker privathed.

Den 42-årige prinsesse kaldte fredag opdagelsen af sygdommen et "kæmpe chok".

Nyheden om kræftdiagnosen dominerede lørdag de britiske avisers forsider, og reaktionerne væltede ind fra flere sider.

Blandt andet skrev Storbritanniens premierminister, Rishi Sunak, på det sociale medie X, at prinsesse Kate "får kærlighed og støtte fra hele landet".

Også USA's præsident, Joe Biden, hans hustru, Jill Biden, og Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, er blandt dem, der offentligt har sendt kærlige tanker til prinsessen.

Også blandt befolkningen har støtten til Kate været massiv.

- At se den ekstraordinære værdighed, som Kate har udvist, og at se hende prøve at holde sammen på kongefamilien... Jeg håber, at medierne nu vil give hende og familien det privatliv og den respekt, som de fortjener, lyder det eksempelvis fra den 64-årige brite Simon David uden for Kensington Palace park.

Kong Charles modtager ligeledes behandling for kræft, efter at han i januar blev opereret på grund af en forstørret prostata.

Kilde: /ritzau/Reuters

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere