Irland vil justere loven, så det kan sende asylansøgere tilbage til Storbritannien, da man er bekymret for, at britiske Rwanda-planer dirigerer ansøgerne til Irland.
Det skriver nyhedsbureauet AFP og The Guardian.
Irlands justitsminister, Helen McEntee, sagde i denne uge, at hun estimerede, at 80 procent af asylansøgerne i landet kom over grænsen ved Nordirland, som er en del af Storbritannien.
Den britiske premierminister, Rishi Sunak, ser det som tegn på, at Rwanda-planerne allerede virker afskrækkende, "fordi folk er bekymret for at komme hertil," siger han til Sky News.
Efter flere ugers forsinkelse vedtog Storbritanniens parlament natten til tirsdag den lov, der skal gøre det muligt at sende asylansøgere til Rwanda, mens deres asylansøgning behandles.
En talsperson for den irske premierminister, Simon Harris, siger ifølge The Guardian, at Harris ikke vil kommentere andre landes migrationspolitik.
Men for at beskytte Irlands migration har han bedt justitsminister Helen McEntee undersøge mulighederne for at udpege sikre tredjelande og muligheden for at sende asylansøgere til Storbritannien.
Irland har tidligere udpeget Storbritannien som et sikkert tredjeland, hvor asylansøgere kunne sendes til.
Men sidste måned afgjorde den irske højesteret, at det var i strid med EU-lovgivning, hvilket forhindrede yderligere tilbagesendelser.
Irlands vicepremierminister, Michael Martin, har ifølge Sky News været mere direkte.
Ifølge ham er truslen om at sende asylansøgere til Rwanda skyld i, at ansøgere sætter kurs mod Irland i stedet for Storbritannien.
Justitsminister Helen McEntee skal mandag mødes med den britiske indenrigsminister, James Cleverly, i London, hvor hun vil diskutere emnet.
Til den irske tv-station RTE siger hun, at der er mange grunde til, at der er et stigende antal asylansøgere i Irland.
- Mit fokus som justitsminister er at sikre, at vi har et effektivt immigrationssystem, siger hun til RTE og tilføjer, det er derfor, hun vil bringe en nødlov til kabinettet denne uge:
- For at sikre, at vi effektivt kan sende folk til Storbritannien.
Kilde: /ritzau/