Krimi

tor, 11 apr 2024

Nationalbanken kommer med advarsel: Pas på falske 1000-kronesedler

Foto : Pexels

Fra den 31. maj 2025 bliver 1000-kronesedlen ugyldig. Derfor bruger flere danskere 1000-kronesedler til at betale med, hvilket svindlere er blevet opmærksomme på.

Det blev sidste år meldt ud, at 1000-kronesedlen, som vi har kendt og brugt i årevis, bliver udfaset den 31. maj 2025. Udfasningen understreger en tydelig tendens mod digitale betalingsformer, der i stigende grad indtager danskernes dagligdag.

Af den grund har mange nu fået travlt med at bruge sedlerne, og det vækker nye bekymringer. Sådan skriver Nyheder24.

Flere falske 1000-kronesedler i omløb

Ifølge Henrik Sedenmark, fagschef for betalinger og detailhandelssikkerhed i Dansk Erhverv, har flere af deres medlemmer rapporteret om modtagelse af falske 1000-kronesedler. Det har ikke tidligere været et fokusområde.

Af den grund har Dansk Erhverv advaret deres medlemmer om, at der er falske sedler i omløb. Selvom omfanget af problemet er uafklaret, er det alligevel nødvendigt at være opmærksom.

“Jeg kan give et præcist tal, men vi har fået det at vide fra flere medlemmer, og derfor har vi advaret om det,” siger Henrik Sedenmark.

Siden 1000-kronesedlens udfasning blev offentliggjort, er der blevet indleveret omkring halvdelen af de eksisterende 1000-kronesedler. Det beløber sig til mere end 9 milliarder kroner.

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere