Kultur

tor, 25 apr 2024

Vingerne på Moulins Rogues røde mølle er kollapset ifølge brandvæsen

Her ses Moulin Rouge, mens møller stadigt havde sine vinger. De er nu faldet af. (Arkivfoto)
Dimitar Dilkoff/Ritzau Scanpix Her ses Moulin Rouge, mens møller stadigt havde sine vinger. De er nu faldet af. (Arkivfoto)

De fire vinger på den karakteristiske røde vindmølle over sangklubben Moulin Rouge i Paris er kollapset natten til torsdag ifølge brandvæsenet.

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP torsdag morgen.

Det forårsagede ikke nogen skade, og der er ikke risiko for yderligere skade.

Årsagen til hændelsen er endnu ukendt ifølge brandvæsenet. Det sker nogle få måneder, før hovedstaden er vært for de olympiske lege.

Der er endnu ikke oplyst mere.

Moulin Rouge er en turistattraktion, som ligger for foden af bakken på Montmartre på den kendte forlystelsesgade Boulevard Clichy.

Moulin Rouge betyder på dansk "rød mølle", og stedet er kendt som det åndelige fødested for den moderne form af cancan-dansen.

Den blev oprindeligt indført som en forførende dans af kurtisaner, der arbejdede på stedet. Siden har det udviklet sig til sin egen form for underholdning og har affødt kabareter over resten af Europa.

På sangklubben kan besøgende fra hele verden nyde musikalsk danseunderholdning.

Klubbens indretning er inspireret af romancen fra begyndelsen af det 20. århundrede i Frankrig.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Rockwool forventer bedre år efter fart på salg til erhvervsbyggeri Rockwool forventer nu fremgang i 2024 efter bedre salg end ventet i årets førs... Læs mere
Nik og Jay øger millionindtægt gennem selskab Hitmagerne Nik og Jay leverede et overskud på 10,8 millioner kroner i 2023 genn... Læs mere
Novonesis fastholder sine forventninger efter kæmpefusion Organisk vækst i Novonesis er fire procent i første kvartal. I 2024 forventes ... Læs mere
Flere huse er sat til salg i Jylland og på Fyn Hussalget steg i begyndelsen af maj i Jylland og på Fyn. Men i Region Hovedstad... Læs mere