Nyheder

ons, 14 feb 2024

Boligejere skal af med flere penge: Nu koster fællesarealer ekstra

HusCompagniet oplever stigende efterspørgsel og leverer et tilfredsstillende resultat for første halvår af 2023

Fra næste år skal nogle boligejere have flere penge op af lommen. Det gælder , hvis man er medlem af en grundejerforening. Det skriver Finans. Boligejere skal til at betale grundskyld for fællesområder (finans.dk)

Gælder fra næste år

Ifølge mediet skal boligejerne for første gang nogensinde nu betale grundskyld for fællesarealer, som den enkelte grundejerforening har råderet over. De nye regler gælder fra starten af 2025. Det fremgår af revisionshuset BDO's netop udsendte nyhedsbrev Depechen.

- Mig bekendt er næsten alle fællesarealer hidtil blevet vurderet til nul kroner. Derfor har grundejerforeningerne ikke tidligere betalt grundskyld, siger Henning Boye Hansen, chefkonsulent hos BDO, i en skriftlig kommentar til Finans.

- Jeg tror ikke, at der var mange politikere, om overhovedet nogen, der bed mærke i ændringen, da den nye vurderingslov i sin tid blev vedtaget, uddyber han.

Som en erhvervsgrund

Den ny lov betyder ifølge Finans, at fællesarealer, der ejes af en grundejerforening, nu går under kategorien ubebygget erhvervsgrund. Derfor skal arealet værdisættes til en tiendedel af grundværdien per kvadratmater for en almindeligt familiebolig med den samme beliggenhed.

Henning Boye Hansen forstår ikke helt bevæggrundene for de nye regler, der nu kommer til at koste visse boligejere kroner.

- Personligt har jeg svært ved at forstå, hvorfor der skal betales grundskyld af arealer, der består af alt fra grønne områder til vandbassiner, støjvolde og søer. I min verden giver det ingen mening. For mig er værdien af områderne indregnet i grundpriserne for husene i området. Derfor bliver der reelt tale om dobbeltbeskatning, når grundejerforeningerne nu skal betale grundskyld af arealerne, siger han til Finans.

Andre læser også

Svensk centralbank sænker rente - første gang i otte år Holder inflationsudsigterne stik, lufter Centralbanken muligheden for at sænke ... Læs mere
Genbrugskæden Reshopper lukker sine fysiske butikker Reshoppers butikker i Taastrup og Valby lukker 31. maj. De har ikke været økon... Læs mere
Flere end to millioner fløj med SAS i april SAS opnåede en passagervækst på 12 procent i april måned, hvor kapaciteten o... Læs mere
Hovedstadslejligheder indhenter prisfald efter hård start på 2024 Priserne på ejerlejligheder i København er vokset 1,7 procent fra marts til ap... Læs mere