Nyheder

tor, 29 jun 2023

ISS har fundet ny topchef: Forfremmer finansdirektør

ISS ruller roligt frem (Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Servicekoncernen ISS har fundet sin afløser for afgående topchef Jacob Aarup-Andersen, der skal være administrerende direktør i Carlsberg.

Afløseren er fundet i egne rækker, hvor finansdirektør Kasper Fangel forfremmes til ledelsens øverste post. Det oplyser ISS i en meddelelse torsdag.

ISS er en milliardforretning, der har hovedkvarter i Søborg, men tjener sine penge overalt i verden. Sidste år omsatte ISS for 76,5 milliarder kroner - størstedelen heraf i Europa - med et overskud på 2,1 milliarder kroner til følge.

Som servicekoncern står ISS for alt fra rengøring til vagtløsninger for virksomheder.

ISS er med 350.000 ansatte på globalt plan den danske virksomhed, der sender flest lønsedler ud.

Da store dele af verdens kontorer lukkede ned under coronapandemien, tog det hårdt på ISS. I 2020 tabte selskabet 5,2 milliarder kroner, og ISS trak sig ud af en række lande.

Det betød også en kraftig reduktion i antallet af ansatte på globalt plan. Fra udgange af 2019 til udgangen af 2020 faldt antallet af ansatte med næsten 100.000.

I september samme år overtog Jacob Aarup-Andersen posten som topchef fra Jeff Gravenhorst.

Da verden vendte tilbage til sin arbejdsplads fik ISS igen overskud på bundlinjen, og i 2021 steg ISS' aktiekurs med 19 procent.

I meddelelsen fra ISS fremhæver bestyrelsesformand Niels Smedegaard, at Kasper Fangel kender ISS indefra og derfor er godt rustet til at holde ISS på sin nuværende kurs:

- Hans fokus bliver at fortsætte eksekveringen af OneISS-strategien, som vil levere det bedst mulige resultat for alle vores interessenter, skriver Niels Smedegaard i meddelelsen.

ISS' nuværende strategi handler blandt andet om at fokusere på færre men større kontrakter, og i stedet frasælge eller de lukke aktiviteter, der er mindst lønsomme.

Kasper Fangel tiltræder som topchef 1. september.

/ritzau/

Andre læser også

Over 50.000 har besvaret spørgeskema om nye pengesedler Frem til 2. juni kan danskerne vurdere de udvalgte motiver til ny seddelserie og... Læs mere
Støjberg og Løkke bruges som es på EU-plakater Danmarksdemokraterne og Moderaterne bruger deres ledere i jagten på vælgere ti... Læs mere
Midt i sponsorflugt holder 7-Eleven fast i støtte til Pride på 11. år Fredag har Copenhagen Pride offentliggjort den første runde partnerskaber for i... Læs mere
Forsker: Troldefabrikker er nem politisk kommunikation Svensk parti beskyldes for at sprede misinformation via sociale profiler. Nem og... Læs mere
Minister om nej til fængsel i Kosovo: Et lille bump på vejen Regeringen i Kosovo må få sikret flertal for aftale om dansk leje af fængsels... Læs mere