Nyheder

man, 26 jun 2023

Naviair vil fastholde pensionsklare flyveledere

Naviair og flyveledere har indgået aftale (Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Naviair vil betale flyveledere, som nærmer sig eller er nået pensionsalderen, et ekstra honorar, hvis de forlænger deres pensionsalder med et eller to år.

Derudover kan Naviair købe op til ni ekstravagter hos hver flyveleder indtil udgangen af 2024.

Det skriver DR, som har søgt aktindsigt i aftalen mellem Naviair og flyvelederne.

I aftalen fremgår det også, at flyvelederne kan få en samlet bonus på op mod 180.000 kroner fordelt i tre rater, hvis de bliver i Naviair indtil 31. december 2025, skriver mediet.

- Det er en dyr aftale for Naviair. Det er der ingen tvivl om, siger Jacob Pedersen, luftfartsanalytiker i Sydbank, til Ritzau.

16. juni indgik Naviair en aftale med flyveledernes fagforening Datca.

Den skulle "understøtte en normalisering af afviklingen af flytrafikken i de danske lufthavne og det danske luftrum," skrev Naviair i en pressemeddelelse.

Før aftalen blev indgået, var tusindvis af passagerer blevet påvirket af forsinkelser på grund af en konflikt mellem Naviair og flyvelederne.

Konflikten bundede i, at flyvelederne igennem længere tid havde været presset af krav om ekstravagter, fordi der manglede flyveledere.

Da de i foråret afviste at tage ekstravagter, gav det store forsinkelser i Københavns Lufthavn.

Ifølge Jacob Pedersen ville det have været dyrere, hvis ikke aftalen var blevet indgået, og konflikten fik lov til at fortsætte.

Det skyldes, at flyselskaber skal betale kompensation til forsinkede passagerer. Derudover rammer forsinkelserne også lufthavnen, medarbejderne og virksomheder i og omkring lufthavnen.

/ritzau/

Andre læser også

Vores naturgasforbrug fortsætter med at falde Det danske forbrug af naturgas faldt 3,6 procent sidste år, samtidig med at vi ... Læs mere
EL-leder kalder EU-valg for mistillidserklæring til regeringen Regeringen bør udskrive valg efter ”mistillidserklæring” ved EU-valg, mene... Læs mere
Hver anden ansøger til erhvervsuddannelse har over tre kvarter til skole Knap halvdelen af alle ansøgere til erhvervsuddannelserne har mere end 45 minut... Læs mere
Meta udsætter træning af kunstig intelligens i Europa efter kritik Efter pres fra datasikkerhedsmyndigheder udskyder Meta planer om at anvende brug... Læs mere
Novo-topchef skal forklare sig om høj pris på lægemidler i Senatet Lars Fruergaard Jørgensen har sagt ja til at svare på spørgsmål om prissætn... Læs mere