Nyheder

man, 12 jun 2023

Novo Nordisk vil investere 15,9 milliarder kroner i dansk fabrik

Novo Nordisk opjusterer forventningerne til 2019 (Linda Kastrup/Ritzau Scanpix)

Det danske medicinalselskab Novo Nordisk vil investere 15,9 milliarder kroner i selskabets fabrik i Hillerød.

Det oplyser Novo Nordisk i en pressemeddelelse mandag morgen.

Investeringen skal bidrage til, at Novo Nordisk kan imødekomme fremtidens efterspørgsel ved at udvide produktionskapaciteten på fabrikken. Det skriver selskabet i meddelelsen.

Det nye fabriksanlæg i Hillerød vil ifølge Novo få et areal på omkring 65.000 kvadratmeter.

Fabrikken skal producere ingredienser til Novo Nordisks lægemidler. Det forventes, at produktionen vil begynde i 2029 og skabe i omegnen af 340 job.

Det er ikke første gang den danske medicinalgigant udvider sin produktion i Danmark.

I november sidste år investerede Novo Nordisk 5,4 milliarder kroner i en udvidelse af selskabets faciliteter i Bagsværd.

Året inden annoncerede Novo, at det vil bruge 17 milliarder kroner på tre nye fabrikker samt en udvidelse af eksisterende anlæg i Kalundborg.

Det skriver mediet MedWatch.

Novo Nordisk har oplevet en stigende efterspørgsel på selskabets slanke- og diabetesmidler.

Det har fået selskabet til at opjustere sine forventninger til året markant. Nu forventer Novo Nordisk, at salget vil vokse mellem 18 og 24 procent i 2023 sammenlignet med året før.

I første kvartal i år tjente medicinalgiganten 19,8 milliarder kroner. Det fremgik af kvartalsregnskabet, som blev offentliggjort i maj.

I forbindelse med regnskabet meldte Novo Nordisk også ud, at det ville reducere adgangen til startdoser af vægttabsmidlet Wegovy i USA. Det skyldtes, at efterspørgslen var stor.

- Vi ser grundlæggende en lineær vækst fortsætte. Og jeg tror ikke, at det kommer som en overraskelse, at vi ikke kan dække en efterspørgsel, der bare fortsætter med at vokse, sagde Novo-topchef Lars Fruergaard Jørgensen i den forbindelse ifølge MarketWire.

/ritzau/

Andre læser også

SAS øger indtjening i juni - men analytiker spÃ¥r sværere marked SAS tjente flere penge i juni end i maj. Men prisfølsomme forbrugere skaber svÃ... Læs mere
USA kommer med gode økonomiske tal efter skidt dag for tech-aktier Bnp-vækst på 2,8 procent i andet kvartal i USA er godt for både Danmark og de... Læs mere
Skønhedsprodukter driver vækst hos forbrugergigant Unilever ender efter første halvår med et overskud på fire milliarder euro, v... Læs mere
På visse øer stiger beskæftigelsen op mod 15 procent om sommeren På Læsø, Samsø og Bornholm stiger beskæftigelsen om sommeren. Oplevelseserh... Læs mere
Højere omkostninger tager bid af snarlig SAS-ejers driftsoverskud AirFrance-KLM ender efter andet kvartal med et driftsoverskud, der er 220 millio... Læs mere