Nyheder

ons, 14 jun 2023

Økonomiske vanskeligheder sender Langelandsfestival i graven

Langelandsfestivalen bød på torsdag på hedebølge, kolde øl, musik og hygge. (Nils Svalebøg/Ritzau Scanpix)

Selskabet bag Langelandsfestival er blevet erklæret konkurs ved Sø- og Handelsretten onsdag.

Det oplyser retten til Ritzau.

Ledelsen i selskabet havde på forhånd indgivet en konkursbegæring. Det blev bekræftet tirsdag.

Derfor kommer onsdagens afgørelse ikke som en overraskelse.

I december meddelte Langelandsfestival, at festivalen ikke ville blive afholdt i 2023. Det skyldtes økonomiske problemer.

Dens regnskab for 2022 er endnu ikke blevet offentliggjort, men i forbindelse med aflysningen sidste år meddelte festivalen, at der ville være et "stort millionunderskud".

Ifølge Fyens Stiftstidende har Allan K. Pedersen ejet festivalen siden 2006. I den periode viser regnskaberne et samlet tab før skat på 27 millioner kroner.

Allan K. Pedersen har i en periode forsøgt at finde en køber til Langelandsfestival frem mod konkursen.

Det fremgår af et brev fra 3. marts til Langelands Kommune, som Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i.

Det fremgår desuden af korrespondancen mellem de to, at festivalejeren og kommunen er uenige om nogle økonomiske spørgsmål.

Kommunen mener, at Langelandsfestival skylder 313.125 kroner for manglende leje de tre foregående år.

Allan K. Pedersen mener derimod, at kommunen skylder festivalen 1,3 millioner kroner for manglende betaling af markedsføringstilskud. Det skrev Fyens Stiftstidende tirsdag.

Langelandsfestival blev afholdt for første gang i 1991. Hvert år har cirka 3000-4000 frivillige været med til at stable festivalen på benene.

Når festivalen er i gang, bliver indbyggertallet på Langeland cirka tredoblet.

Allan K. Pedersen ejer Langelandsfestival gennem sit selskab AKP Group. I 2021 havde selskabet en egenkapital på 215 millioner kroner.

Han fratrådte som administrerende direktør i Langelandsfestival 31. maj ifølge cvr-registeret. Samme dag ændrede selskabet navn til A/S af 02.10.2006.

Han har tidligere været ejer af fodboldklubben FC Nordsjælland.

/ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere