Nyheder

ons, 14 jun 2023

Økonomiske vanskeligheder sender Langelandsfestival i graven

Langelandsfestivalen bød på torsdag på hedebølge, kolde øl, musik og hygge. (Nils Svalebøg/Ritzau Scanpix)

Selskabet bag Langelandsfestival er blevet erklæret konkurs ved Sø- og Handelsretten onsdag.

Det oplyser retten til Ritzau.

Ledelsen i selskabet havde på forhånd indgivet en konkursbegæring. Det blev bekræftet tirsdag.

Derfor kommer onsdagens afgørelse ikke som en overraskelse.

I december meddelte Langelandsfestival, at festivalen ikke ville blive afholdt i 2023. Det skyldtes økonomiske problemer.

Dens regnskab for 2022 er endnu ikke blevet offentliggjort, men i forbindelse med aflysningen sidste år meddelte festivalen, at der ville være et "stort millionunderskud".

Ifølge Fyens Stiftstidende har Allan K. Pedersen ejet festivalen siden 2006. I den periode viser regnskaberne et samlet tab før skat på 27 millioner kroner.

Allan K. Pedersen har i en periode forsøgt at finde en køber til Langelandsfestival frem mod konkursen.

Det fremgår af et brev fra 3. marts til Langelands Kommune, som Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i.

Det fremgår desuden af korrespondancen mellem de to, at festivalejeren og kommunen er uenige om nogle økonomiske spørgsmål.

Kommunen mener, at Langelandsfestival skylder 313.125 kroner for manglende leje de tre foregående år.

Allan K. Pedersen mener derimod, at kommunen skylder festivalen 1,3 millioner kroner for manglende betaling af markedsføringstilskud. Det skrev Fyens Stiftstidende tirsdag.

Langelandsfestival blev afholdt for første gang i 1991. Hvert år har cirka 3000-4000 frivillige været med til at stable festivalen på benene.

Når festivalen er i gang, bliver indbyggertallet på Langeland cirka tredoblet.

Allan K. Pedersen ejer Langelandsfestival gennem sit selskab AKP Group. I 2021 havde selskabet en egenkapital på 215 millioner kroner.

Han fratrådte som administrerende direktør i Langelandsfestival 31. maj ifølge cvr-registeret. Samme dag ændrede selskabet navn til A/S af 02.10.2006.

Han har tidligere været ejer af fodboldklubben FC Nordsjælland.

/ritzau/

Andre læser også

Over 50.000 har besvaret spørgeskema om nye pengesedler Frem til 2. juni kan danskerne vurdere de udvalgte motiver til ny seddelserie og... Læs mere
Støjberg og Løkke bruges som es på EU-plakater Danmarksdemokraterne og Moderaterne bruger deres ledere i jagten på vælgere ti... Læs mere
Midt i sponsorflugt holder 7-Eleven fast i støtte til Pride på 11. år Fredag har Copenhagen Pride offentliggjort den første runde partnerskaber for i... Læs mere
Forsker: Troldefabrikker er nem politisk kommunikation Svensk parti beskyldes for at sprede misinformation via sociale profiler. Nem og... Læs mere
Minister om nej til fængsel i Kosovo: Et lille bump på vejen Regeringen i Kosovo må få sikret flertal for aftale om dansk leje af fængsels... Læs mere