Politik

fre, 12 apr 2024

Danmark bliver vært for konference om migration

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) deltager i dansk konference om migration. (Arkivfoto).
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) deltager i dansk konference om migration. (Arkivfoto).

Danmark skal 6. maj være vært for en international konference om migration.

Det oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

Beslutningstagere og eksperter fra Europa, Mellemøsten og Afrika kommer til at deltage i konferencen, der afholdes i Eigtveds Pakhus i København.

Fra regeringen er det med deltagelse fra udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) og minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen (S).

- Antallet af irregulære migranter, der ankom til Europa i 2023, var på sit højeste siden krisen i 2015-16. Samtidig har det nuværende asylsystem enorme menneskelige omkostninger, og menneskesmuglere tjener styrtende, siger Dybvad Bek i pressemeddelelsen.

- Det er helt på månen, og der er brug for at gøre langt mere end i dag for at få ændret dette dybt dysfunktionelle system.

Offentliggørelsen af konferencen kommer, efter at EU-Parlamentet tidligere på ugen vedtog en asyl- og migrationspagt.

Det overordnede mål for pagten er at skabe en fælles asyl- og migrationspolitik, hvor EU-landenes indsats skal være mere koordineret.

Et flertal bestående af midterpartierne i EU-Parlamentet støttede aftalen, mens de politiske grupper yderst til både venstre og højre i parlamentet sagde nej.

Uden for parlamentet er pagten af Dansk Flygtningehjælp og Læger uden Grænser blevet kritiseret for at gøre det svært at få beskyttelse i EU.

Dybvad Bek udtaler, at formålet med konferencen er at "drøfte nye løsninger".

- Der er ingen snuptagsløsninger, hvis vi skal skabe et nyt og bedre asylsystem. Der skal tænkes nyt. Vores håb er, at konferencen kan bidrage til det og i sidste ende være med til at skubbe på for nye partnerskaber til gavn for verdens flygtninge, lyder det.

Det er endnu uklart, præcist hvem der deltager i konferencen.

Regeringen har inviteret ministre fra en række lande i Europa, Mellemøsten og Afrika samt repræsentanter fra Europa-Kommissionen, FN-organisationer, Den Afrikanske Union, civilsamfundet og tænketanke.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Norwegian-overskud skrumper trods omsætningsfremgang Norwegian øgede omsætningen med 36 procent i andet kvartal i år. Nettoresulta... Læs mere
Erhvervsminister skal forholde sig til turistskat i København På Københavns Rådhus er der udarbejdet fire modeller for en særafgift for tu... Læs mere
Faldende inflation i USA kan betyde lavere rente på danske boliglån Inflationen i USA er faldet fra 3,3 procent til 3,0 procent fra maj til juni, og... Læs mere
Danmark skal bidrage til en million angrebsdroner til Ukraine Koalitionen ledet af Letland, Storbritannien og Ukraine skal sikre en million an... Læs mere
Sommerhuspriserne når højeste niveau i 13 år Ifølge Boligsidens markedsindeks var sommerhuspriserne i juni på deres højest... Læs mere