Politik

tir, 30 apr 2024

Danmarks længst siddende departementschef takker af efter 29 år

Departementschefen i Erhvervsministeriet, Michael Dithmer, stopper snart. Han har været departementschef i forskellige ministerier i 29 år og er dermed den længst siddende af sin slags i Danmark. (Arkivfoto).
Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix Departementschefen i Erhvervsministeriet, Michael Dithmer, stopper snart. Han har været departementschef i forskellige ministerier i 29 år og er dermed den længst siddende af sin slags i Danmark. (Arkivfoto).

70-årige Michael Dithmer stopper som departementschef i Erhvervsministeriet 1. august 2024.

Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Dithmer har været departementschef i forskellige ministerier i 29 år, og han er dermed den længst siddende departementschef nogensinde.

En departementschef er den øverste administrative leder af et ministerium. Departementschefen fungerer dermed som rådgiver for den siddende minister.

- Jeg har sat stor pris på samarbejdet med de mange ministre, jeg har betjent, og jeg er stolt over at have stået i spidsen for så mange dedikerede og dygtige medarbejdere gennem årene, siger Michael Dithmer i pressemeddelelsen.

Michael Dithmer er en unik skikkelse i dansk politik, mener erhvervsminister Morten Bødskov (S).

- I mere end en generation har Michael Dithmer, som departementschef, været et solidt anker for skiftende regeringer og ministre, siger ministeren i pressemeddelelsen.

Som ung beskæftigede Michael Dithmer sig med shipping, inden han i 1984 blev cand.polit. fra Københavns Universitet.

Kort efter begyndte hans karriere i embedsværket, og 11 år senere nåede han toppen som departementschef i Økonomiministeriet.

Rollen som departementschef har Michael Dithmer haft i forskellige ministerier, og gennem tæt på 30 år har han betjent 11 ministre fra fem forskellige partier.

Michael Dithmer har blandt andet været med til at forme store beslutninger såsom redningspakkerne til bankerne efter finanskrisen.

Han har været departementschef for blandt andre Marianne Jelved (R), Bendt Bendtsen (K), Henrik Sass Larsen (S) og Troels Lund Poulsen (V).

Michael Dithmer er flere gange blevet nævnt som mulig kandidat, når der har været udskiftning på nogle af landets tungeste poster. For eksempel posten som nationalbankdirektør. Dog uden at det er blevet til noget.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere
Finsk selskab vil overtage Topdanmark Det finske forsikringsselskab Sampo har fremlagt et tilbud om at købe alle akti... Læs mere