Politik

søn, 26 maj 2024

Folketingets formand kommer med opsang efter grædekommentar fra DF'er

De Radikales beskæftigelsesordfører, Katrine Robsøe, (ved mikrofonerne, red.) græd ifølge flere kilder, som Ekstra Bladet har talt med, undervejs, da en aftale om at styrke indsatsen mod brug af illegal arbejdskraft på danske arbejdspladser blev forhandlet på plads. (Arkivfoto).
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix De Radikales beskæftigelsesordfører, Katrine Robsøe, (ved mikrofonerne, red.) græd ifølge flere kilder, som Ekstra Bladet har talt med, undervejs, da en aftale om at styrke indsatsen mod brug af illegal arbejdskraft på danske arbejdspladser blev forhandlet på plads. (Arkivfoto).

Folketingets formand, Søren Gade (V), siger i en skriftlig kommentar til Ritzau, at "politik er en kampsport", men at de ting, som finder sted i et forhandlingslokale, bør blive i forhandlingslokalet, og at politikerne skal holde en god tone hinanden imellem.

Det er meldingen fra Søren Gade, efter at Ekstra Bladet fredag bragte en historie om De Radikales Katrine Robsøe, som ifølge DF's Nick Zimmermann græd undervejs i et forhandlingsforløb tidligere på ugen.

- Jeg var ikke tilstede ved den omtalte forhandling, så jeg vil kun forholde mig generelt til sagen.

- Politik er en kampsport, men det skal foregå fair. Det er god skik, at det, der sker i et forhandlingslokale, bliver i forhandlingslokalet. Alle er bedst tjent med, at vi holder en god tone mellem os, selv om vi kommer med forskellige holdninger, lyder det fra Søren Gade.

Torsdag præsenterede et bredt flertal i Folketinget en aftale om at styrke indsatsen mod brug af illegal arbejdskraft på danske arbejdspladser.

Dagen efter bragte Ekstra Bladet en historie, om at De Radikales beskæftigelsesordfører, Katrine Robsøe, ifølge flere kilder, som mediet havde talt med, brød sammen undervejs i forhandlingerne.

Humlen var, at Robsøe ikke kunne få et afsnit med i aftalen, hvori udenlandsk arbejdskraft blev rost.

Nick Zimmermann lod sig citere i Ekstra Bladet. Her sagde DF'eren blandt andet:

- Katrine Robsøe begynder at græde rigtig meget, fordi der var en formulering i aftaleteksten, som hun ikke kunne få med, og der vil jeg da mene, at vi er voksne mennesker, der betragter det her som et seriøst arbejde.

Zimmermann tilføjede, at han fandt det hele "akavet at sidde i et forhandlingslokale med en, der græder rigtig meget".

Efterfølgende har flere politikere fra forskellige partier kritiseret DF'eren heftigt for udtalelserne.

Zimmermann tager dog kritikken med ro. Lørdag lyder det fra Zimmermann til Ekstra Bladet i en skriftlig kommentar:

- Jeg kunne aldrig finde på at fortælle fra fortrolige møder.

DF'eren gentager desuden, at han fandt episoden med Robsøe akavet. Han fastholder altså, at den radikale politikere græd, fordi hun ikke fik sin vilje.

I en sms til Ekstra Bladet har Robsøe skrevet, at "jeg bliver trist, når kolleger ikke kan holde den gode tone".

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Landbruget ser mulighed for at kunne undgå afgift Landbrug & Fødevarer er glade for aftale om CO2-afgift, mens miljøorganisation... Læs mere
Løkke appellerer til Folketinget: Trepartsaftale er delikat Udenrigsminister mener, at trepartsaftale kan falde, hvis partier i Folketinget ... Læs mere
Fødevareminister: Det koster 1000 arbejdspladser i landbruget Der skal rammes en balance, så der skabes nye job, hvor job i landbruget forsvi... Læs mere
Valgnævn afviser Lars Boje Mathiesens ønsker til partinavn Lars Boje Mathiesens nye parti kommer ikke til at hedde hverken Danmarks Bedste ... Læs mere
Eksperter foreslår ny reform trods rekordhøj beskæftigelse Der har aldrig været flere i job i Danmark, og ekspertgruppe lægger op til den... Læs mere