Justitsminister Peter Hummelgaard (S) afviser ikke, at der kommer ændringer, når det handler om personer, der trodser kørselsforbud.
Sådan lyder det, efter at en 56-årig mand lørdag blev sigtet for uagtsomt manddrab og vanvidsbilisme i forbindelse med en dødsulykke, hvor to personer døde fredag.
Manden har epilepsi, og ved udgangen af sidste år fik han et kørselsforbud af Skejby Universitetshospital, skrev TV2 Østjylland.
- Jeg er åben over for at se på, om der er behov for ændringer på området, skriver Hummelgaard i en mail til TV 2.
Den 56-årige mand skal ifølge politiet have påkørt en anden bil og et helleanlæg på Mariagervej i Randers, hvorefter han påkørte en Skoda med to personer i - en 31-årig mand og en 35-årig kvinde - som begge døde i ulykken.
Derefter kørte han ind i et træ. Manden blev lørdag varetægtsfængslet frem 23. august.
- Vores bilinspektør har sin foreløbige rapport konkluderet, at han har kørt minimum 121 kilometer i timen i en byzone, hvor man må køre 50. Det har dommeren lagt vægt på i afgørelsen, sagde politiinspektør ved Østjyllands Politi Brian Olsen til Ritzau.
Over for TV 2 kritiserer blandt andet Epilepsiforeningen, at det er for nemt at vige uden om kørselsforbuddet. Af den grund skal reglerne strammes.
Det lægelige kørselsforbud er ikke juridisk bindende. Det er alene Færdselsstyrelsen eller politiet, der kan fratage borgere deres kørekort eller retten til at køre bil, skriver mediet.
De får samtidig ikke automatisk besked, når en patient har fået kørselsforbud.
Derfor foreslår Epilepsiforeningens landsformand, Lone Nørager Kristensen, en model, hvor politiet får besked, så snart lægen udsteder et forbud.
Kilde: /ritzau/