Folketingsmedlemmet Jeppe Søe, som for nylig forlod Moderaterne, langer ud efter ledelsen i partiet.
Det gør han, efter at det mandag ifølge flere medier er kommet frem, at partiledelsen har mistet tilliden til "samtlige medarbejdere" i den politiske afdeling i sekretariatet på Christiansborg.
Som følge af det fyres flere medarbejdere i afdelingen. Det drejer sig om mindst tre medarbejdere ifølge TV 2's oplysninger.
Det er i et internt brev til partiets medarbejdere, som blandt andre TV 2 er i besiddelse af, at ledelsen udtrykker sin mistillid til medarbejderne.
Søe mener, at det netop er ledelsen, som udgør et problem i partiet i forhold til arbejdsmiljøet.
- Partiet slår nu en tyk streg under, at de reelt mener, det bare er medarbejderne, der er illoyale, og at der ikke er noget at komme efter - mens ledelsen bliver alene tilbage, selv om de ret tydeligt er problemet.
- De skyder nu endnu flere budbringere og ofre for mobning, sexisme og dårlig ledelse, frem for at pleje sårene, stoppe blødningen og komme ordentligt videre, skriver Søe i en skriftlig kommentar.
Søe, der var med til at stifte Moderaterne, forlod partiet, efter at først B.T. kunne fortælle historien om, at en række nuværende og tidligere ansatte havde sendt en klage til Arbejdstilsynet om arbejdsmiljøet i partiets sekretariat.
I klagen beskrives et miljø med mobning og sexisme i organisationen.
Søe var ikke enig i ledelsens håndtering af sagen. Den bestod blandt i at tilknytte en erhvervspsykolog, som skulle undersøge forholdene.
Søe mente, at der skulle være en uvildig undersøgelse, men det mente ledelsen ikke, at der var behov for. Her anså man undersøgelsen fra erhvervspsykologen som en undersøgelse.
- Jeg er i dag bekræftet i, at jeg tog den rigtige beslutning ved at gå, skriver Søe.
Sagen kom frem i slutningen af august. Få dage senere meldte Søe sig ud af Moderaterne.
I sidste uge meddelte Moderaterne, at medarbejderne i sekretariatet er blevet tilbudt en fratrædelsesaftale, der er forhandlet på plads med Djøf, som er fagforening for størstedelen af medarbejderne.
Ifølge flere medier var der deadline for at tage imod fratrædelsesaftalen torsdag i sidste uge. Moderaterne har ikke oplyst, hvor mange medarbejdere der valgte at tage imod muligheden.
Før sagen så dagens lys, var der seks medarbejdere samt en studentermedhjælper og en frivillig i den politiske afdeling. Det fremgik af partiets hjemmeside. Efterfølgende blev hjemmesiden blev redigeret, så kun chefer for de forskellige afdelinger stod tilbage.
Kilde: /ritzau/