Politik

tir, 23 apr 2024

Løsgænger Lars Boje stifter nyt parti til sommer

Lars Boje Mathiesen ses her forlade regeringsforhandlinger efter folketingsvalget i 2022. Dengang var han medlem af Nye Borgerlige - nu vil han stifte et helt nyt parti. (Arkivfoto).
Emil Helms/Ritzau Scanpix Lars Boje Mathiesen ses her forlade regeringsforhandlinger efter folketingsvalget i 2022. Dengang var han medlem af Nye Borgerlige - nu vil han stifte et helt nyt parti. (Arkivfoto).

Efter mange varslinger slår løsgænger Lars Boje Mathiesen nu fast, at han stifter et nyt parti.

Han satser på at kunne præsentere det "enten i slut juni eller efter sommerferien i august".

Det skriver Lars Boje Mathiesen i et opslag på Facebook.

- Danskerne fortjener et parti, som har modet og viljen til tage de nødvendige opgør med det politiske magtsystem, som ikke længere arbejder for befolkningen, men mest for deres egne interesser, skriver han i opslaget.

Lars Boje Mathiesen blev i marts 2023 afsat som formand og ekskluderet fra Nye Borgerlige efter uenighed om hans aflønning og øvrige vilkår. Han har siden været løsgænger.

Han har flere gange inden for det seneste år udtalt, at han måske er på vej med sit eget parti, men intet konkret er sket endnu.

Videre nævner han i opslaget, at et partinavn nu skal godkendes af valgnævnet. Først når et parti er godkendt, kan det begynde at indsamle vælgererklæringer. Det kræver 20.195 vælgererklæringer for at blive opstillet til næste folketingsvalg.

Og selv om Boje Mathiesen allerede sidder i Folketinget, vil hans parti være nødt til at samle vælgererklæringer. Det skyldes, at han blev valgt for Nye Borgerlige ved seneste valg.

Det fremgår ikke af Facebook-opslaget, hvem der mere er med omkring det nye parti. Men Lars Boje Mathiesen bruger både betegnelserne "vi" og "os" i Facebook-opslaget.

Lars Boje Mathiesen har siddet i Folketinget siden 2019. Ved valget i 2022 fik han 11.150 personlige stemmer i Østjyllands Storkreds.

Analysebureauet Common Consultancy konkluderede i sin årlige rapport, at Lars Boje Mathiesen var den politiker, der fik flest interaktioner på Facebook i 2023 - nummer to på listen var landets statsminister. Det skrev DR i januar. Med interaktioner menes likes, reaktioner og kommentarer.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere