Politik

tir, 19 mar 2024

Mads Fuglede kunne ikke finde én eneste grund til at blive i Venstre

Fuglede fortæller til Dagbladet Ringkøbing-Skjern, at han ikke vil afvise at stille op ved kommunalvalget.
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fuglede fortæller til Dagbladet Ringkøbing-Skjern, at han ikke vil afvise at stille op ved kommunalvalget.

Mads Fuglede kunne til sidst ikke længere finde én eneste grund til at blive i Venstre.

Det siger han til Dagbladet Ringkøbing-Skjern ifølge Avisen Danmark.

Udmeldingen sendte et chok gennem Mads Fugledes vestjyske bagland, ligesom mange på Christiansborg er overraskede over partiskiftet til Danmarksdemokraterne, skriver dagbladet.

- Jeg kan godt beundre politikere, der kan gå rundt og forsvare ting, de ikke mener. Det kan jeg ikke, fortæller han til Dagbladet Ringkøbing-Skjern ifølge Avisen Danmark.

- Jeg har aldrig været begejstret for regeringsdannelsen eller for, at Venstre gjorde Mette Frederiksen til statsminister. Afskaffelsen af store bededag. Værdipolitikken er skredet, afskeden med blå blok. CO2-afgiften på landbruget fik elastikken til at springe.

Fuglede, som blandt andet har været Venstres forsvarsordfører, tror ikke længere på, at det er muligt at lande en aftale, som er fornuftig for landbruget. Og det vil især ramme hårdt i Ringkøbing-Skjern, siger han.

Han kan "ikke længere bilde folk ind, at han kan redde situationen", lyder det fra Fuglede ifølge Avisen Danmark.

Med sin modstand mod CO2-afgiften er han helt på linje med Danmarksdemokraterne, som er det parti, der har præsenteret den stærkeste uvilje mod dette initiativ.

- Måske var det uundgåeligt, at det skulle komme hertil, men jeg håbede hele tiden, at Venstre ville finde tilbage til det borgerlige samarbejde og den borgerlighed, partiet var præget af, da jeg som dreng meldte mig under Venstres fane, skriver Mads Fuglede på Facebook.

Han fortæller til Dagbladet Ringkøbing-Skjern, at han ikke vil afvise at stille op ved kommunalvalget.

Mads Fuglede har siden 2019 været folketingsmedlem for Venstre, men vil indtræde i Danmarksdemokraternes folketingsgruppe, når han vender tilbage fra barsel i midten af april.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere