Politik

ons, 22 maj 2024

Maja Højgaard er formelt valgt som ny borgmester i Brøndby

Brøndbys afgående og tiltrædende borgmester er fotograferet sammen, efter at Maja Højgaard (til højre) onsdag aften er blevet valgt formelt som ny borgmester. Hun overtager efter Kent Magelund (til venstre) 1. juni.
Brøndby Kommune/Free Brøndbys afgående og tiltrædende borgmester er fotograferet sammen, efter at Maja Højgaard (til højre) onsdag aften er blevet valgt formelt som ny borgmester. Hun overtager efter Kent Magelund (til venstre) 1. juni.

38-årige Maja Højgaard er officielt valgt som Brøndbys nye socialdemokratiske borgmester.

Det er sket ved et kommunalbestyrelsesmøde onsdag aften, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

I slutningen af april blev Maja Højgaard valgt af sine partifæller til at afløse Kent Magelund, som 1. juni går på pension efter otte år som borgmester.

Et flertal pegede altså i forvejen på Maja Højgaard, da Socialdemokratiet alene har 11 ud af 19 pladser.

Højgaard blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i Brøndby i 2021. Siden 2022 har hun været 1. viceborgmester samt formand for social- og sundhedsudvalget.

Som 23-årig blev hun valgt ind i regionsrådet i Region Hovedstaden. Her sad hun i seks år.

Hun bliver Brøndbys sjette borgmester. Og den første kvinde på posten.

- Jeg er både stolt og ydmyg over at blive valgt som borgmester for den by, jeg elsker. Det føles meget meningsfyldt, udtaler Maja Højgaard i pressemeddelelsen.

72-årige Kent Magelund blev valgt ind i Brøndby Kommunes Kommunalbestyrelse i 2009.

Han overtog borgmesterposten den 1. marts 2016 efter Ib Terp (S), som måtte give borgmesterkæden videre på grund af sygdom.

Magelund gik selv fra at være lærer til at blive borgmester uden at blive oplært af den forgående borgmester.

Maja Højgaard har dog som 1. viceborgmester haft lidt andre forudsætninger.

Hun beskrives af Kent Magelund som en "engageret og kompetent politiker med stærke værdier".

- Jeg er derfor helt sikker på, at hun vil blive en dygtig borgmester, som hver dag vil kæmpe for Brøndby, og som jeg er tryg ved at give stafetten videre til, udtaler han i pressemeddelelsen.

Maja Højgaard blev valgt over Anette Pilmark (S) og Michael Buch-Barnes (S), der også gik efter posten.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere
Finsk selskab vil overtage Topdanmark Det finske forsikringsselskab Sampo har fremlagt et tilbud om at købe alle akti... Læs mere