Politik

lør, 08 jun 2024

Mette Frederiksen slået af mand i København

Statsminister Mette Frederiksen (S) i forbindelse med fejring af Grundloven den 5. juni. Fredag aften blev hun slået af en mand, der efterfølgende er blevet anholdt. (Arkivfoto).
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Statsminister Mette Frederiksen (S) i forbindelse med fejring af Grundloven den 5. juni. Fredag aften blev hun slået af en mand, der efterfølgende er blevet anholdt. (Arkivfoto).

Statsminister Mette Frederiksen (S) er fredag aften blevet slået af en mand på Kultorvet i København.

Det oplyser Statsministeriet til Ritzau.

Manden er blevet anholdt.

Statsministeren er chokeret over hændelsen, lyder det i en skriftlig meddelelse.

Statsministeriet har ikke yderligere kommentarer - heller ikke om statsministerens tilstand.

Københavns Politi bekræfter over for Ritzau hændelsen, men har derudover ingen kommentarer.

I et opslag på det sociale medie X skriver Københavns Politi, at sagen bliver efterforsket.

Også Politiets Efterretningstjeneste (PET) bekræfter hændelsen og anholdelsen, men har heller ikke yderligere kommentarer.

Mette Frederiksen har den seneste tid været på kampagne med Socialdemokratiets spidskandidat til EU-parlamentsvalget, Christel Schaldemose, forud for valget søndag.

Christel Schaldemose oplyser fredag aften til Ritzau, at det ikke var i forbindelse med Schaldemoses kampagne, at Mette Frederiksen var på Kultorvet.

Socialdemokratiets pressevagt vil fredag aften ved 21-tiden ikke kommentere sagen.


Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere
Finsk selskab vil overtage Topdanmark Det finske forsikringsselskab Sampo har fremlagt et tilbud om at købe alle akti... Læs mere