Kirsten Munch Andersen, partisekretær i Moderaterne, siger lørdag aften til TV 2, at hun har reageret på de henvendelser, der måtte have været angående arbejdsmiljøet i partiet.
- Alle henvendelser, der måtte have været, har vi lyttet til, talt om og ageret på. Jeg genkender ikke det billede, der bliver tegnet, siger hun til TV 2.
Det sker, efter at B.T. har beskrevet, at en række nuværende og tidligere ansatte i partiet har sendt en indberetning til Arbejdstilsynet om dårligt arbejdsmiljø.
Der beskrives et miljø med mobning og sexisme.
Men ifølge partisekretæren har der ikke været brud på partiets samværspolitik også kaldet Code of Conduct.
- Det gør mig ked af det, og jeg tager det alvorligt. Vi har ikke haft brud på Code of Conduct. Men det skal være en arbejdsplads, hvor det er rart at komme, siger hun til TV 2.
Mandag vil Kirsten Munch Andersen mødes med partiets medarbejderudvalg, lyder det.
Hun vil desuden rette henvendelse til Arbejdstilsynet.
Partisekretæren vil bede Arbejdstilsynet om råd og vejledning og invitere tilsynet på besøg, hvis det vurderes nødvendigt.
Medarbejdernes indberetning til Arbejdstilsynet er blevet sendt 15. august, skriver B.T. Også TV 2 har set uddrag af indberetningen.
En række personer i toppen af ledelsen bliver nævnt i forbindelse med at have ignoreret henvendelser om problemerne - men også som personer, der spiller en rolle i flere sager.
Blandt andet nævnes Kirsten Munch Andersen. Også kommunikationschef Ulla Østergaard og den nyudnævnte digitaliseringsminister Caroline Stage Olsen (M) er omtalt.
Ritzau forsøger at få kommentarer fra de centrale personer i Moderaterne.
Flere folketingsmedlemmer, herunder politisk ordfører Monika Rubin, henviser til Kirsten Munch Andersen. Der henvises til, at personalesager i sekretariatet hører til under partisekretæren.
Caroline Stage Olsen har over for B.T. henvist til Moderaterne.
I en skriftlig kommentar fra partiet til mediet lyder det, at partiet ikke kender til indberetningen.
Ritzau har været i kontakt med Ulla Østergaard natten til lørdag. Hun ønsker ikke at svare på spørgsmål vedrørende indberetningen.
Arbejdstilsynet oplyser til Ritzau, at tilsynet ikke må bekræfte at have modtaget en klage. Hverken over for arbejdsgiveren eller andre, heriblandt pressen.
Generelt oplyses det, at Arbejdstilsynet vurderer konkrete klager, når de modtages, og at en klage ikke altid fører til et tilsynsbesøg, men "Arbejdstilsynet vil som udgangspunkt altid komme på besøg, hvis vi vurderer, at der er akut fare", lyder det.
Kilde: /ritzau/