Politik

tor, 20 jun 2024

Politiattest modsiger Statsministeriets påstand om piskesmæld

Tidligere på ugen var statsminister Mette Frederiksen (S) i Bruxelles. Hun har tidligere på måneden aflyst en række planlagte begivenheder, efter at hun blev slået af en mand på åben gade i København.
Olivier Matthys/Ritzau Scanpix Tidligere på ugen var statsminister Mette Frederiksen (S) i Bruxelles. Hun har tidligere på måneden aflyst en række planlagte begivenheder, efter at hun blev slået af en mand på åben gade i København.

En politiattest slår ifølge forsvarer fast, at statsminister Mette Frederiksen (S) ikke lider af piskesmæld efter slag.

Der er derimod tale om "sædvanlig ømhed i arm og skulder", siger forsvarer Henrik Karl Nielsen i Københavns Byret i sagen om den mand, der sigtes for at have overfaldet statsministeren med et slag på den ene arm på Kultorvet i København.

Statsministeriet har ellers oplyst, at slaget "har forårsaget lettere piskesmæld" hos statsministeren.

8. juni var Statsministeriet tydelig i kommunikationen om episoden, der fandt sted dagen før på Kultorvet.

- Statsminister Mette Frederiksen blev efter slaget i går kørt til tjek på Rigshospitalet. Slaget har forårsaget lettere piskesmæld, skrev Statsministeriet til Ritzau.

Det er en 39-årig polsk mand, der er sigtet i sagen. Han skal blive i fængslet frem til 4. juli. Det har en dommer i Københavns Byret besluttet torsdag formiddag. Han er sigtet for vold mod tjenestemand.

På Kultorvet midt i København fik statsministeren 7. juni et slag på højre skulder, fremgår det af sigtelsen. Det skete, da hun var på vej til en kaffeaftale med en veninde.

Manden blev overmandet kort efter af ansatte i Politiets Efterretningstjeneste (PET), som altid følger med Mette Frederiksen rundt i ind- og udland.

Ifølge en politiattest fra en læge pådrog statsministeren sig ømhed i skulder og arm.

Henrik Karl Nielsen har i retten torsdag forklaret, at den sigtede ikke har en erindring om episoden, fordi han var meget beruset.

Han kan dog godt huske, at han mødte statsministeren, og at det var på Kultorvet.

Forsvareren stiller også spørgsmålstegn ved, om der var tale om vold mod tjenestemand i funktion, eller om der blot er tale om normal vold. Han argumenterer for, at Mette Frederiksen var på vej til en privat aftale med en veninde, da hændelsen fandt sted.

Episoden fandt sted i slutspurten til valget til EU-Parlamentet 9. juni. Efter episoden aflyste Mette Frederiksen alle planlagte begivenheder i resten af valgkampen.

Statsministeren var eksempelvis derfor ikke til stede på Christiansborg på valgaftenen, hvor Socialdemokratiet kunne konstatere, at SF endte som det største parti foran netop Socialdemokratiet.

Episoden fik også konsekvenser for Mette Frederiksens deltagelse på Folkemødet på Bornholm i sidste weekend. Her deltog hun "i et tilpasset program", som Statsministeriet formulerede det. Blandt andet droppede hun deltagelsen ved Folkemødets åbning.

Hun kommenterede på sig selv, da hun dukkede op i Allinge. Mette Frederiksen sagde, at "jeg er ikke helt mig selv endnu", men at hun var "på vej".

Specialanklager Line Steffensen har torsdag i retten gennemgået den sigtedes færden på 7. juni.

Inden gerningstidspunktet stjal den sigtede ifølge politiet alkohol i butikker på Fisketorvet. Anklageren fortæller også, at den sigtede fra 31. juli 2019 til nu har 20 bødesager, som især drejer sig om butikstyveri.

Ritzau forsøger at få en kommentar fra Statsministeriet til det seneste i sagen.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere