Politik

fre, 19 apr 2024

Rasmus Jarlov vender tilbage til Folketinget på mandag

Rasmus Jarlov vender tilbage til alle sine ordførerskaber. Det oplyser De Konservative over for B.T. (Arkivfoto).
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Rasmus Jarlov vender tilbage til alle sine ordførerskaber. Det oplyser De Konservative over for B.T. (Arkivfoto).

Folketingsmedlem Rasmus Jarlov (K) vender tilbage til Folketinget på mandag.

Det blev oplyst under fredagens møde i Folketingssalen, skriver B.T. og Altinget.

Jarlov har været sygemeldt siden 9. januar. Han har ikke oplyst, hvad han fejler.

I første omgang lød det, at sygemeldingen ville vare en måneds tid.

20. februar oplyste De Konservatives gruppeformand, Mona Juul (K), som blev partileder i marts efter Søren Pape Poulsens død, at Jarlovs sygemelding var blevet forlænget med yderligere otte uger.

- Jeg ved, at det går fremad. Men Rasmus har valgt ikke at sige, hvad han er sygemeldt for, og det respekterer jeg selvfølgelig, lød det fra Juul.

Jarlovs tilbagevenden betyder, at stedfortræder Tina Cartey Hansens tid i Folketinget ophører.

Merete Scheelsbeck (K) var Jarlovs oprindelige suppleant, men valgte ikke at fortsætte, efter at hans sygemelding blev forlænget.

Over for B.T. oplyser De Konservative, at Jarlov vender tilbage til alle sine ordførerskaber, som tæller forsvar, finans, skat og rigsfællesskabet.

Jarlov har en fortid som erhvervsminister og har siddet i Folketinget siden 2015.

Fra 2010 til 2011 sad han i Folketinget som suppleant for Connie Hedegaard.

I februar blev Jarlov udnævnt som næstgruppeformand for De Konservative. Han overtog posten fra Juul, der blev valgt som gruppeformand, efter at Mai Mercado (K) besluttede at trække sig.

Mens Jarlov har været sygemeldt, har han været aktiv på sociale medier - eksempelvis på X.

Det har skabt forundring hos folketingspolitikere fra andre partier.

Juul har forsvaret Jarlov ved at udtale, at han ikke gør noget, som han ikke må.

- Der er overhovedet ikke nævnt noget omkring sociale medier i de politikker, vi har i Folketinget for sygemeldinger.

- Så kan man godt have en mening om det ene og andet, men hvis man ønsker at åbne den debat i Folketinget, må man gøre det internt. Jeg synes, det er meget uklædeligt at starte sådan en debat i pressen med en kollega, der er sygemeldt, lød det fra Juul i februar.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Valgnævn afviser Lars Boje Mathiesens ønsker til partinavn Lars Boje Mathiesens nye parti kommer ikke til at hedde hverken Danmarks Bedste ... Læs mere
Eksperter foreslår ny reform trods rekordhøj beskæftigelse Der har aldrig været flere i job i Danmark, og ekspertgruppe lægger op til den... Læs mere
Måling: SF overhaler S og er landets største parti SF overhaler S med 18,8 procent af stemmerne, mens regeringspartiet går tilbage... Læs mere
Carlsberg kan tappe britisk Pepsi med muligt milliardopkøb Det kan blive til et samarbejde mellem Carlsberg og PepsiCo, hvis dansk opkøb a... Læs mere