Pressemeddelelse

søn, 18 jun 2023

70 mio. kr. til specialiserede vækstforløb for iværksættere

Foto: Jesper Voldgaard

Pressemeddelelse

14.6.2023 09:24:00 CEST | Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Grønne iværksættere og iværksættere med vækstpotentiale inden for Danmarks styrkepositioner får med bevillingen på 62 mio. kr. til Beyond Beta samt 8 mio. kr. til Hub for innovation in Tourism adgang til forløb, der er skræddersyede med henblik på at indfri vækstpotentialet i deres virksomhed.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har netop besluttet at fortsætte med at give potentielle vækstiværksættere mulighed for at deltage i skræddersyede accelerationsforløb ved at give EU-tilskud til projekterne Beyond Beta 3 og Hubs for innovation in Tourism (HIT), som er forankret hos henholdsvis Erhvervshus Hovedstaden og Dansk Kyst- og Naturturisme. Begge projekter tilbyder iværksætterne individuelt tilpassede acceleratorforløb, hvor de modtager målrettet hjælp til at skalere forretningen. 

Christian Motzfeldt, som er forperson hos Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, glæder sig over at kunne bevilge støtte til de udvalgte projekter:

Vækstiværksætterne er vigtige for produktivitet og jobskabelse. I gennemsnit skabes 20 nye job per vækstvirksomhed. Det er derfor afgørende, at vi får flere vækstiværksættere. I Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har vi tiltro til, at projekterne Beyond Beta og HIT kan bidrage til, at flere danske iværksættere på sigt udvikler sig til vækstiværksættere”.   

Projekterne er en videreførelse af succesfulde indsatser, som siden 2021 har modtaget EU-REACT-midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Med fortsættelsen forventes i alt 525 iværksættere at blive bistået med at udvikle deres virksomheder.

Christian Motzfeldt roser iværksættermiljøets bidrag til erhvervsudviklingen i Danmark:

”Iværksættere bidrager med nye løsninger på samfundets udfordringer, ikke mindst i forhold til den grønne omstilling. Derfor glæder det mig, at vi i bestyrelsen kan bidrage med tilskud, så flere iværksættere med gode ideer til fremtidens Danmark får hjælp til at komme ind i et solidt vækstforløb”.

I den aktuelle bevilling fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse er der særligt fokus på tech-iværksættere, iværksættere med grønne eller digitale forretningsmodeller samt turisme-iværksættere. Samtidig understøttes internationalisering, som ofte er en afgørende faktor for at komme ind i et solidt vækstforløb. Derudover kan iværksætterne få hjælp til samarbejde med eksisterende virksomheder, tilskud til privat rådgivning og til at finde investorer.

Fakta:
Beyond Beta og HIT tilbyder individuelt tilpassede modnings- og acceleratorforløb til iværksættere og hjælper med at lægge fundamentet til en skalerbar forretning. Med udvidelsen af indsatserne vil tilbuddene kunne gives til flere iværksættere inden for Danmarks styrkepositioner.

I juni 2023 besluttede Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse at videreføre de to projekter Beyond Beta og HIT med et tilskud på henholdsvis 62 mio. kr. og 8 mio. kr. Indsatsen er finansieret med 50 mio. kr. fra Regionalfonden og 20 mio. kr. decentrale erhvervsfremmemidler.

Andre læser også

Danmark følger med i russisk grænsehændelse i Estland Russiske grænsevagter fjernede torsdag bøjer fra Narva-floden, som markerer gr... Læs mere
Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår Terma løfter sløret for strategi med ambitionen om at fordoble omsætningen ov... Læs mere
Raoul Grünthal bliver formand i JP/Politikens Hus Lars Munch stopper som formand i JP/Politikens Hus efter få uger. Han bliver fo... Læs mere
Styrelse sender i maj endelige vurderinger for ejerlejligheder Det bliver første gang i cirka ti år, at landets ejere af cirka 300.000 ejerle... Læs mere
Stine Bosse vil erstatte den danske krone med euroen I en valgtest har Stine Bosse erklæret sig helt enig i at erstatte den danske k... Læs mere