Pressemeddelelse

fre, 12 maj 2023

Bestyrelsen i Landdistrikternes Fællesråd genvinder mandat

Bestyrelsen i Landdistrikternes Fællesråd genvinder mandat

Pressemeddelelse

12.5.2023 12:25:10 CEST | Landdistrikternes Fællesråd

På generalforsamlingen den 12. maj i Skive blev alle de opstillede genvalgt til bestyrelsen i Landdistrikternes Fællesråd, som dermed tager hul på en ny bestyrelsessæson med et stærkt mandat i ryggen.

Knap 200 delegerede og inviterede gæster er i dag fredag mødt op i Skive til årsmøde i Landdistrikternes Fællesråd, der bliver afholdt i samarbejde med Region Midtjylland.

På dagens generalforsamling blev formand Steffen Damsgaard genvalgt uden modkandidater. Og det glæder den nu genvalgte formand, at han kan fortsætte på posten:

- Jeg er både glad for og stolt over at få lov til at stå i spidsen for Landdistrikternes Fællesråd i yderligere to år. Jeg ser frem til at fortsætte arbejdet med at gøre Danmark til et land, hvor det er muligt og attraktivt at arbejde, bo og leve i alle egne af landet. Det er der brug for i en tid, hvor energikrisen og inflationen udfordrer vigtige funktioner i mange landdistrikter, siger han.

Der var kampvalg på én af de ledige bestyrelsesposter, navnlig posten for de regionale og landsdækkende organisationer. Her genvandt Peter Kock, opstillet af LandboUngdom, sit mandat til bestyrelsen.

Efter dagens afstemninger blev også Morten Flæng, opstillet af regionerne, Frode Thule Jensen, opstillet af LAG Vendsyssel, Gunnar Landtved, opstillet af Ryslinge Lokalråd samt John Brædder, opstillet af kommuner Lolland, Vordingborg og Guldborgsund, genvalgt til bestyrelsen. Det samme gælder desuden nuværende næstformand i Landdistrikternes Fællesråd og borgmester i Samsø Kommune, Marcel Meijer.

Marcel Meijer, opstillet af Samsø Kommune, er glad for at kunne fortsætte i bestyrelsen: 

- Det er med stor glæde, at jeg modtager det fornyet mandat, som medlemmerne i dag har givet mig. Jeg ser frem til at trække i arbejdstøjet og bidrage til at forløse de udviklingspotentialer, som landdistrikterne og ikke mindst vores mange øer besidder, siger han.

Bestyrelsen konstituerer sig på det førstkommende møde.

Bestyrelsen i Landdistrikternes Fællesråd består efter dagens generalforsamling af:

 • Steffen Damsgaard, opstillet af Lemvig Kommune (formand)
 • Marcel Meijer, opstillet af Samsøe Kommune (næstformand)
 • Peter Kock, opstillet af LandboUngdom
 • John Brædder, opstillet af kommunerne Vordingborg, Lolland og Guldborgsund
 • Morten Flæng, opstillet af Danmarks regioner
 • Frode Thule Jensen, opstillet af LAG Vendsyssel
 • Gunnar Landtved, opstillet af Ryslinge Lokalråd
 • Bo Hansen, opstillet af Svendborg Kommune
 • Hanne Lene Haugaard, opstillet af DGI
 • Lone Kastberg, opstillet af Vibland
 • Brian Videbæk, opstillet af De Sammenvirkende Købmænd

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere