Pressemeddelelse

man, 03 apr 2023

Better Energy solcellepark producerer nu grøn strøm til ni finansielle aktører

Better Energy solcellepark producerer nu grøn strøm til ni finansielle aktører

Pressemeddelelse

3.4.2023 12:00:00 CEST | Better Energy

Finansvirksomhederne Nykredit, Spar Nord, Lollands Bank, Faster Oikos, Merkur Andelskasse, Merkur Klimafond, Sparekassen Nørre Nebel, Bank Data og JN Data har via elkøbsaftale med Better Energy været med til at sikre, at en ny solcellepark i Ådum nu leverer grøn strøm svarende til ca. 32.000 danskeres gennemsnitlige årlige elforbrug.

Over 82.000 solcellemoduler er placeret på en 56,5 hektar stor mark i Ådum. De mange solcellemoduler er netop blevet tilsluttet og skal levere 50 GWh grøn strøm om året.

Solcelleparken er blevet til, fordi de finansielle aktører gik sammen om at købe grøn strøm fra energiselskabet Better Energy fra januar 2023. Med den nyetablerede solcellepark bliver der tilført ny grøn strøm til det danske elnet, der svarer til de ni virksomheders elforbrug.

Hos Spar Nord er man begejstret for at påvirke den grønne omstilling i hele landet og ikke kun i banksektoren:

"I Spar Nord ønsker vi at tage et særligt ansvar for at medvirke til at nedbringe klima- og miljøbelastninger i Danmark og i samfundet generelt. Vi har længe haft et strategisk fokus på at nedbringe vores egen CO2-udledning ved hjælp af en lang række energioptimerende indsatser på bankens driftsløsninger. Med denne elkøbsaftale er vi med til at tage et vigtigt skridt i en grønnere retning – ikke kun for banken og lokalområderne, men også for samfundet i bredere forstand,” siger ESG Officer i Spar Nord, Ninna Holch Jacobsen.

Den samme begejstring deler man hos Nykredit, der har en ambition om at bidrage til et grønnere Danmark.

”Da vi er foreningsejet og den største långiver i Danmark, er det vigtigt for os at bidrage til, at vi får skabt et grønnere og mere bæredygtigt samfund. Af den grund har vi bl.a. lanceret ambitiøse klimamål for vores samlede udledning. Det betyder, at vi som koncern skal gøre, hvad vi kan for at reducere vores eget klimaaftryk mest muligt. Derfor er vi glade for, at vi sammen med en række af vores partnerinstitutter i Totalkredit og to datacentraler nu kan lancere en ny solcellepark, som kan dække vores samlede elforbrug,” siger Martin von Horsten, vicedirektør i Nykredit.

Grøn strøm skaber nye partnerskaber

Ny grøn strøm er afgørende for, at Danmark kan nå sine klimamål i 2025 og 2030. Udover klimakrisen viser den nuværende energikrise også, hvor afgørende det er med investeringer i ny vedvarende energi.

Derfor mærker man hos Better Energy i stigende grad, hvordan flere aktører både på tværs af og i samme branche går sammen om elkøbsaftaler, siger Mikkel Thorup Hansen, der er ansvarlig for selskabets elkøbsaftaler og uddyber:

”Det er en rigtig god løsning både for vores PPA-partnere og klimaet, at vi har mulighed for at samle deres strømbehov i ét solcelleprojekt. På den måde kan vi sammen gøre en reel forskel for den grønne omstilling. Vores PPA-partnere viser et stærkt klimalederskab ved at gå sammen om en fælles løsning, som samtidig demonstrerer, at intet elforbrug er for småt. Den grønne omstilling er for alle, og denne aftale viser, at både større og mindre strømforbrugere kan bidrage til at accelerere den”.

For Faster Oikos har det været den helt rigtige løsning:

”Vi finder det yderst vigtigt, at vi, som en andelskasse med stor fokus på væsentlige værdier, også bidrager til den grønne dagsorden”, siger direktør Jan Kirkensgaard og uddyber, at partnerskabet viser, at man kan gøre en langt større forskel for klimaet, når vi arbejder sammen:

”Det betyder rigtig meget, at vi i samarbejde med andre finansielle aktører – store som små og i fællesskab - kan lave en energirigtig løsning sammen og bidrage med det samfundsansvar, der er nødvendigt i disse år, for at vi finder bedre energiformer til gavn for fremtiden”.

Ny grøn strøm i det danske elnet

Med den nyetablerede solcellepark i Ådum bliver der tilført ny grøn strøm til den danske energiproduktion. Partnerskabet mellem de finansielle aktører og Better Energy har dermed en reel effekt på opførelsen af ny vedvarende energi. I JN Data leverer man IT-drift og -infrastruktur til den finansielle sektor, og da digital infrastruktur er en energitung post, har man længe haft fokus på tilføjelsen af ny vedvarende energi.

”Jeg har selv haft fornøjelsen af at besøge solcelleparken, og det er fantastisk at konstatere, at 90 pct af vores strømforbrug nu bliver dækket med solenergi – læg dertil, at de sidste 10 pct kommer fra en vindmølle ejet af Jyske Bank. Denne aftale er endnu et skridt i forhold til at investere i bæredygtighed og nedbringe vores klimaaftryk. JN Data er en storforbruger af strøm, og derfor er jeg enormt stolt over, at vi tilbyder kunderne i halvdelen af den finansielle sektor grøn drift af deres IT-infrastruktur,” siger Søren Lindgaard fra JN Data.

Hos Merkur Klimafond har man også fokus på at øge den samlede mængde af grøn strøm blandt andet på grund af deres arbejde med udbygning af ladeinfrastrukturen til elbiler.

”Merkur Klimafond er sat i verden for at fremme den grønne omstilling ved at gøre det lettere at vælge elbilen til. Vi er glade for, at vi med denne aftale er med til at tilføre ny grøn strøm til det danske elnet. På den måde er vi med til at sikre, at strømmen til elbilerne i større grad kommer fra vedvarende energi.,” siger Kristoffer Pehrson, formand Merkur Klimafond.

Lollands Bank afrunder og fremhæver samarbejdet med branchekollegaer:

”Vi er i Lollands Bank rigtig glade for, at vi sammen med nogle af vores kollegaer i branchen kan være med til at bidrage til den grønne omstilling” udtaler forretningsdirektør Morten Vinge Olsen.

Andre læser også

Støjberg og Løkke bruges som es på EU-plakater Danmarksdemokraterne og Moderaterne bruger deres ledere i jagten på vælgere ti... Læs mere
Midt i sponsorflugt holder 7-Eleven fast i støtte til Pride på 11. år Fredag har Copenhagen Pride offentliggjort den første runde partnerskaber for i... Læs mere
Forsker: Troldefabrikker er nem politisk kommunikation Svensk parti beskyldes for at sprede misinformation via sociale profiler. Nem og... Læs mere
Minister om nej til fængsel i Kosovo: Et lille bump på vejen Regeringen i Kosovo må få sikret flertal for aftale om dansk leje af fængsels... Læs mere
Lektor hylder idé om at investere i Ukrainsk krigsproduktion Danmark og USA er blandt de første til at bruge penge på våbenproduktionen i ... Læs mere