Pressemeddelelse

man, 05 jun 2023

Biden-besøg vigtig for erhvervslivet

Biden-besøg vigtig for erhvervslivet

Pressemeddelelse

5.6.2023 07:00:00 CEST | DI - Dansk Industri

Mødet mellem statsminister Mette Frederiksen og præsident Biden har ikke kun formel betydning. USA er Danmarks største handelspartner, og besøget har stor betydning for danske virksomheder og for dansk økonomi og velstand.

I dag besøger den danske statsminister Mette Frederiksen USAs præsident Joe Biden. Det er første amerikanske præsident-besøg fra en dansk statsminister siden Lars Løkke Rasmussen besøgte Donald Trump i marts 2017, og besøget imødeses med positiv forventning af dansk erhvervsliv.

- For erhvervslivet er det helt klart vigtigt, at statsministeren plejer forholdet til Danmarks største handelspartner. Samhandlen med USA er af enorm betydning for Danmarks eksport og samlede økonomi og velstand, så det er vigtigt, at styrke forholdet mellem vore to lande. Vigtigheden forstærkes af, at fremtiden byder på store muligheder for endnu større dansk eksport til USA – især på det grønne område, medicin og biosolutions, siger international direktør i DI Thomas Bustrup, der har helt konkrete forventninger til samtalen mellem de to statsledere.

- Helt konkret håber jeg, at statsministeren og Biden når at tage nogle af de vigtigste handelspolitiske emner op i deres samtale. Det gælder særligt det tætte transatlantiske samarbejde mellem EU og USA samt grøn omstilling og biosolutions, siger Thomas Bustrup.

Samtidig er det klart, at statsledernes samtale skal følges op af den danske delegation og af andre aktiviteter imellem de to lande omkring besøget.

- Det er selvfølgelig begrænset, hvor dybt Mette Frederiksen og Joe Biden kan nå at gå ned i detaljer i deres forholdsvis korte samtale. Så i dagene omkring mødet drejer det sig om at få Danmarks temaer og interesser ind i alt det, der foregår i anledning af besøget. Talrige møder, udveksling og længerevarende samarbejder på politisk og diplomatisk niveau er også en af de ting, som Danmark får ud af statsministerens besøg, siger Thomas Bustrup.

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere