Pressemeddelelse

man, 06 feb 2023

Dansk health tech skal forandre radiologi og frigøre lægernes tid ved hjælp af kunstig intelligens

Fra venstre: Frank Rasmussen, PhD, Chief Revenue Officer, Martin Lillholm, PhD, Chief Operating Officer, Kristine Lomholt, Project Director, Matthew Liptrot, PhD, Data & Analytics Director, Robert Lau

Pressemeddelelse

6.2.2023 11:36:26 CET | Danmarks Eksport- og Investeringsfond

Cerebriu rejser over 40 millioner kroner fra et stærkt investeringssyndikat med stort potentiale, hvor Danmarks- Eksport og Investeringsfond bidrager med knap 14 millioner kroner. Virksomheden skal skalere og udbrede den kvalitetsbevidste sundhedsteknologi til hele verden, så Cerebriu kan nå sit mål om at forbedre kvaliteten i sundhedssektorer til gavn for alle verdens borgere.

Danske Cerebriu er godt på vej i deres mission om at blive en global virksomhed, der ved hjælp af kunstig intelligens skal effektivisere analyse af MR-scanningsbilleder af blandt andet hjernen og forbedre kvaliteten af behandlingen indenfor radiologi over hele verden.

En af COVID-19-pandemiens særlige aftryk har været et større fokus på sundhedssektoren og sundhedspersonalets afgørende rolle i samfundet. Og mens befolkningstallene stiger, og behovet for diagnosticering og behandling i sundhedssystemet følger støt, gør udbuddet af varme hænder i form af kyndige sygeplejersker og læger ikke. Det er her, at Cerebrius løsning kommer ind i billedet.

Cerebriu har skabt en software, der kan tage store mængder data og forbedre billeddiagnostik på alle verdens radiologiafdelinger. Softwaren fungerer i det store hele som simplificering og automatisering af behandlingen af store mængder data, og ved hjælp af kunstig intelligens, frigør Cerebrius software tid og ressourcer fra radiografer og radiologer, der skal analysere på billederne, som MR-scanneren tager.

Patientens behandlingstid forkortes som resultat af softwarens evner til at være både præcis og hurtig. Softwarens kunstige intelligens kan nemlig læse og analysere på den data, som en MR-skanner føder ind i computeren, mens patienten fortsat ligger i scanneren og understøtter derfor radiografens arbejde som en ultraintelligent assistent.

Det er særligt denne understøttende funktion af læger og radiografer, som Robert Lauritzen, CEO hos Cerebriu vil fremhæve:

“Vi vil understøtte personalet i sundhedssektoren ved at udnytte lægerne og radiografernes kompetencer bedst, der hvor de ikke kan undværes og frigøre de opgaver, hvor arbejdsgangene kan automatiseres. For os i Cerebriu handler det om simplificering, præcision og forbedring - så vi imødekommer de problemer, vi ser i sundhedssektoren netop nu, med respekt for personalets kompetencer, ressourcer og tid,” siger han.

Teamet i Cerebriu består af en række af sværvægtere indenfor feltet – en stærk sammensætning af PhD’ere, universitetsforskere, og specialister inden for radiologi. Det stærke tværfaglige team er sammensat med et specifikt mål om at træne og teste Cerebrius kunstige intelligens så grundigt og engageret som muligt.

Investeringsrunden på mere end 40 millioner kroner er blevet til i et samarbejde mellem Danmarks Eksport- og Investeringsfond og andre investorer. Investeringen skal bruges til at realisere fremtidsdrømmene, som for Robert Lauritzen og teamet i Cerebriu blandt andet handler om at udbrede løsningen til hele verden, så alle, uanset omstændigheder, kan få adgang til kvalitet i deres behandling:

“Vi vil skabe fremtidens udstyr. Udstyr, der er intelligent og kan komme ud i verden – vi skal være den foretrukne intelligente platformsleverandør for scannerne. Og så skal vi kunne endnu mere. Være endnu mere præcise og kunne håndtere endnu mere data,” fortæller Robert Lauritzen.

Digital sundhed er et investeringsområde af særlig interesse for Danmarks Eksport- og Investeringsfond, og det unikke samarbejde med de andre investorer, der har samarbejdet på investeringen i Cerebriu, byder på et lovende investeringsklima på området for fremtiden:

“Cerebriu er en virksomhed i hastig vækst med et revolutionerende produkt, der som resultat af innovation gør det muligt at skabe en radikal forbedring af behandling og diagnose for patienter verden over. Vi ser frem til at se, hvad Cerebriu vil levere som resultat af investeringen. Health tech er en afgørende styrkeposition for Danmark, og Cerebriu er et stærkt eksempel på en virksomhed, der med innovativ teknologi kan skabe samfundsafkast til Danmark og samtidigt imødekomme udfordringer i sundhedssektorer i hele verden,” fortæller Claudia Maria Colciago, Senior Investment Manager i Danmarks Eksport- og Investeringsfond og nyudpeget bestyrelsesmedlem i Cerebriu.

Andre læser også

Vores naturgasforbrug fortsætter med at falde Det danske forbrug af naturgas faldt 3,6 procent sidste år, samtidig med at vi ... Læs mere
EL-leder kalder EU-valg for mistillidserklæring til regeringen Regeringen bør udskrive valg efter ”mistillidserklæring” ved EU-valg, mene... Læs mere
Hver anden ansøger til erhvervsuddannelse har over tre kvarter til skole Knap halvdelen af alle ansøgere til erhvervsuddannelserne har mere end 45 minut... Læs mere
Meta udsætter træning af kunstig intelligens i Europa efter kritik Efter pres fra datasikkerhedsmyndigheder udskyder Meta planer om at anvende brug... Læs mere
Novo-topchef skal forklare sig om høj pris på lægemidler i Senatet Lars Fruergaard Jørgensen har sagt ja til at svare på spørgsmål om prissætn... Læs mere