Pressemeddelelse

ons, 16 aug 2023

DI: Historisk stort beløb er et vendepunkt for erhvervsuddannelser

Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri. Foto: DI

Pressemeddelelse

15.8.2023 14:03:45 CEST | DI - Dansk Industri

Regeringen har netop offentliggjort et massivt løft af landets erhvervsuddannelser fra 300 mio. kr. i 2024 stigende til 900 millioner kroner i 2030. Pengene kan være en afgørende milepæl for fremtidens faglærte, mener Dansk Industri.

- Det er helt afgørende, at regeringen nu har besluttet, at erhvervsuddannelserne får et massivt tilskud frem mod 2030. Midlerne kommer på et tidspunkt, hvor behovet for flere faglærte stiger i takt med de mange grønne løsninger.

Sådan siger Dansk Industris (DI) adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Udviklingen understreger behovet for, at elever i endnu højere grad møder tidssvarende udstyr, øget digitalisering og undervisere i topklasse, lyder det fra DI’s topchef.

- Meldingen fra regeringen om en massiv økonomisk indsprøjtning til erhvervsuddannelserne er et afgørende vendepunkt for fremtidens faglærte og dermed udviklingen af vores samfund. I Dansk Industri har vi længe arbejdet for et markant løft af erhvervsskolerne, så udstyr og undervisning kan følge trop med den rivende grønne og digitale udvikling.

Midler skal investeres fokuseret

Lars Sandahl Sørensen understreger samtidig vigtigheden af, at pengene investeres i god dialog med erhvervslivet, så det passer til fremtidens behov.

- De nye midler kan skabe store og positive forandringer ikke mindst for den grønne omstilling, men det kræver, at de bliver investeret fokuseret ud fra en samlet strategi, siger Lars Sandahl Sørensen.

- Mange ved, hvad en tømrer eller en guldsmed laver, men sandheden er, at der findes over 100 forskellige erhvervsuddannelser med stor relevans for samfundet. Derfor gælder det om, at vi meget tydeligere får udbredt potentialet til danskerne, som med denne investering nu bliver endnu større. For flere faglærte er helt afgørende, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling, lyder det fra Lars Sandahl Sørensen.

Han fastslår, at udover de ekstra investeringer er det vigtigt, at kendskabet til erhvervsuddannelserne øges bredt i samfundet, så EUD automatisk bliver introduceret til en større målgruppe, og her spiller det en rolle for unge og deres forældre, at erhvervsuddannelser også giver adgang til flere videregående uddannelser, som børne- og undervisningsministeren foreslår.

- Lige nu er der for mange, der ikke ved, hvilke muligheder erhvervsuddannelserne kan tilbyde. Derfor giver det rigtig god mening, at et svendebrev nu åbner for endnu flere uddannelser, så den enkelte får mulighed for at vælge den erhvervsuddannelse, man har lyst til, uden at det lukker døre for andre muligheder, siger Lars Sandahl Sørensen.

Andre læser også

Guld: En tidssvarende investering og smedning af elegance Guld har altid været et symbol på rigdom, magt og skønhed. Fra tidernes morge... Læs mere
Folketinget godkender flere penge til kongehuset efter tronskifte Kongehuset skal udvikle sig, og det vil koste, hvorfor Folketinget ønsker at af... Læs mere
Minister om EM-arrangementer på storskærm: TV 2 har betalt i dyre domme EM starter om to uger, men det bliver uden større arrangementer uden for barer ... Læs mere
Medie: Mærsk og DSV er blandt sidste fire mulige købere af tysk gigant I kommende uger kan budgivere give bindende bud på DB Schenker, lyder det fra D... Læs mere
Venstre-kandidat trækker sig kort før valg efter russerhistorier Med under to uger til valgdagen har Alexandra Sasha trukket sig kandidat. Det sk... Læs mere