Pressemeddelelse

man, 14 aug 2023

DI: Særdeles lovende melding fra regeringstoppen

Viceadministrerende direktør Kim Graugaard, DI. Foto: Sif Meincke

Pressemeddelelse

12.8.2023 19:29:14 CEST | DI - Dansk Industri

Regeringens tre partiledere er her til aften i Berlingske kommet med et stærkt og markant signal om at tage fat på manglen på arbejdskraft, og det er et budskab, der får en varm velkomst i Dansk Industri.

- Det er særdeles lovende for den nye politiske sæson, at regeringstoppen så tydeligt og i fællesskab prioriterer behovet for at sikre mere arbejdskraft i Danmark, siger viceadm. direktør Kim Graugaard.

- Erhvervslivet bakker fuldt og helt op om regeringens analyse af, at arbejdskraft er tidens mest relevante ”valuta”, og vi er klar til at bidrage med løsninger, for samfundets udvikling står på spil.

- Nu gælder det om, at ord fører til handling hurtigst muligt, for både i nuet og i årene der kommer, skriger samfundet på flere hænder og hoveder til f.eks. at realisere den grønne omstilling.

- Derfor skal vi turde tænke nyt og igangsætte reelle reformer, og der er rigeligt med værktøjer at vælge imellem. Vi skal f.eks. øge incitamentet til at arbejde gennem lavere skat, få markant flere på deltid til at arbejde fuldtid, og så skal vi have flere unge såvel som ældre ind i arbejdsfællesskabet, siger Kim Graugaard

- Vi kommer heller ikke uden om at kigge mere mod udlandet og sikre en tiltrækning af mere international arbejdskraft, for vi kommer ikke til at kunne løfte opgaven med dansk arbejdskraft alene.

DI hilser det ligeledes velkomment – og tiltrængt – at regeringen vil styrke erhvervsuddannelserne og styrke den praktiske undervisning i folkeskolen.

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere