Pressemeddelelse

man, 27 mar 2023

Erfaren erhvervsprofil bliver ny forkvinde i Kvinderådet

Ny forkvinde i Kvinderådet Maria Jose Landeira Østergård

Pressemeddelelse

27.3.2023 09:56:18 CEST | Kvinderådet

Maria Jose Landeira Østergård blev søndag valgt til ny forkvinde for Kvinderådet; En paraplyorganisation for 49 organisationer, der sammen arbejder for at fremme ligestilling og kvinders rettigheder.

Den nye forkvinde vil bl.a. gøre op med lønforskellene på arbejdsmarkedet. Og mener, at Danmark skal være en langt mere markant stemme i forsvaret for kvinders rettigheder globalt.

Vil lade fakta føre ordet

Maria Jose er til daglig senior manager hos Topsøe A/S. Hun har mange års bestyrelseserfaring fra internationale virksomhedsbestyrelser og har en ph.d. i metallurgi. Hun er tidl. international præsident for organisationen Zonta – som også har indstillet hende til posten i Kvinderådet.

”Jeg kommer fra en verden, hvor fakta taler. Og når et problem er solidt dokumenteret, er det indstillingen, at det skal løses. Den tilgang vil jeg også gå til arbejdet med ligestilling med. Skævhederne mellem køn er jo dokumenteret. Lønforskellene ER der. Det vil jeg som forkvinde ikke bruge min tid på at diskutere. Vi skal i gang. Fx med at skabe større lønåbenhed på de danske arbejdspladser”.

Danmark skal føre an i kampen for kvinders rettigheder

Som forkvinde for Kvinderådet vil Maria Jose Landeira Østergård også gerne trække Danmark mere aktivt ind i den globale kamp for kvinders rettigheder.

”Det bør være et særskilt fokusområde i Danmarks udenrigs- og udviklingspolitik at bekæmpe vold og undertrykkelse af kvinder og sikre, at kvinder får en stemme lokalt og globalt. Kvinders rettigheder bliver truet og krænket og er under stort pres på et tidspunkt i historien, hvor det burde gå den anden vej. Og det kan true med at sætte alt andet fremskridt over styr”, mener hun.

Hun henviser til, at Tyskland netop har gjort ligestilling til omdrejningspunktet for sin udenrigspolitik, ligesom andre lande som Canada, Frankrig, Mexico og Spanien har gjort tidligerei erkendelsen af, at ingen kriser og konflikter kan løses gennem fortsat undertrykkelse og udelukkelse af halvdelen af befolkningen i politiske beslutninger.

”Det er vigtigt at forstå, at ligestilling mellem kønnene og liv fri for vold ikke ”bare er” et kvindeanliggende. Eller ord, du husker at sige i skåltalen. Ligestilling vedrører os alle og er selve fundamentet for demokratiske og bæredygtige samfund”.

Andre læser også

Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere
Finsk selskab vil overtage Topdanmark Det finske forsikringsselskab Sampo har fremlagt et tilbud om at købe alle akti... Læs mere