Pressemeddelelse

man, 19 jun 2023

Eva Secher Mathiasen stopper – Dea Seidenfaden ny forperson for Dansk Psykolog Forening

Eva Secher Mathiasen (venstre) - Dea Seidenfaden (højre) - Foto: Ulrik Jantzen

Pressemeddelelse

19.6.2023 08:26:00 CEST | Dansk Psykolog Forening

Dea Seidenfaden overtager i dag forpersonsposten i Dansk Psykolog Forening. Eva Secher Mathiasen, der har været formand mere end 11 år, stopper, da hun har fået nyt job som direktør for Mændenes Hjem.

”Jeg er meget stolt af og taknemmelig over de resultater, vi har skabt sammen i Dansk Psykolog Forening for psykologien og psykologernes vilkår. Vi har virkelig gode samarbejdsrelationer til politikere, organisationer og foreninger. Vi løfter i flok for en mere værdig indsats for mennesker med psykiske lidelser, for bedre rammer for børns sunde udvikling og for at skabe forståelse for, hvor vigtigt det er at bringe vores indsatser overfor psykiske lidelser og mistrivsel på højde med den viden, vi har om, hvad der virker”, siger Eva Secher Mathiasen og fortsætter:

”Jeg glæder mig utrolig meget til at blive direktør for Mændenes Hjem, og er samtidig glad for, at posten som forperson i Dansk Psykolog Forening kan gives trygt videre til Dea Seidenfaden”

Dea Seidenfaden, der indtil i dag har været næstformand, tiltræder 19. juni som ny forperson og ser frem arbejdet med vigtige politiske dagsordener.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at træde ind i posten som forperson for Dansk Psykolog Forening. Ikke mindst fordi området med at bekæmpe mistrivsel og løfte danskernes mentale sundhed står midt i en brydningstid. Det er vigtigt, at vi politisk får sikret en reel 10-årsplan for psykiatri, moderniseret psykologordningen og nedbragt ventelisterne, og samtidig er det helt centralt, at vi får sat langt mere fokus på forebyggelse af mistrivsel og psykisk lidelse.  Det er bydende nødvendigt, at vi får skabt nogle vilkår og et system, der kan håndtere børn og unges mistrivsel langt bedre og langt mere forebyggende, end vi gør i dag”, siger Dea Seidenfaden og sender en stor tak til Eva Secher Mathiasen.

”Eva har haft en kæmpe indflydelse på det solide sted, Dansk Psykolog Forening står i dag, og har været med til at løfte debatten om vores samfunds udfordringer. Hun har kæmpet for forbedringer langt inde bag de politiske mure – og så har hun sat et stort præg på foreningen. Derfor skal Eva have en kæmpe tak for sit engagement i Dansk Psykolog Forening med et ønske om alt godt i det nye job” siger Dea Seidenfaden.

Eva Secher Mathiasen har siddet på formandsposten siden april 2012 og skulle ifølge foreningens vedtægter takke af senest ved foreningens generalforsamling i maj 2024. Dea Seidenfaden var sidste år fungerende formand, mens Eva Secher Mathiasen var på barsel.

Blå bog - Dea Seidenfaden

Dea Seidenfaden har været næstformand i Dansk Psykolog Forening siden 2021. Hun er uddannet psykolog fra Københavns Universitet i 2007, og specialpsykolog i psykiatri i 2016. Hun har arbejdet som psykolog i asylafdelingen i Dansk Røde Kors, som specialpsykologkandidat i Region Hovedstadens Psykiatri, og været leder af Københavns Kommunes kriminalpræventive indsatser. Fra november 2021 og 13 måneder frem var hun formandsvikar i Dansk Psykolog Forening, da Eva Secher Mathiasen var på barsel. Hun er mor til tre og bor sammen med dem og sin mand på Nørrebro i København. 

Andre læser også

Antallet af unge uden job og uddannelse er stagneret 6,3 procent af de 15 til 24-årige havde hverken job eller uddannelse i 2023. De... Læs mere
Valgplakater fik kort levetid i København før gerningsmænd rev dem ned Der er tale om plakater fra partier som Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Mod... Læs mere
Messerschmidt vil forlade klimaloven i dag hvis ministeren ønsker det Hvis klimaminister Lars Aagaard er træt af DF i aftalen om klimaloven, er Messe... Læs mere
SF erkender: Plan om Kosovo-fængsel er en dårlig ide Forsøget på at leje fængselspladser i Kosovo er fortsat besværet, og nu er d... Læs mere
Partier opfordrer DF til at forlade klimalov efter trussel Dansk Folkeparti skal være velkommen til at forlade klimaloven, for de bidrager... Læs mere