Pressemeddelelse

tir, 14 mar 2023

Fokus på adfærd over resultater øger arbejdsglæden markant hos Sunset Boulevard

Fokus på adfærd over resultater øger arbejdsglæden markant hos Sunset Boulevard

Pressemeddelelse

14.3.2023 09:12:54 CET | Sunset Boulevard

Med den rette adfærd kommer resultaterne – med resultater kommer den rette adfærd ikke nødvendigvis, det er tankegangen bag en nylig omlægning af arbejdsgangene og bonusprogrammerne i samtlige Sunset Boulevards 44 restauranter. Med omlægningen sætter den danskejede burgerkæde fokus på adfærd over omsætning og udfordrer den traditionelle tilgang til motivation og belønning af medarbejdere. De første undersøgelser efter implementeringen viser en betragtelig stigning i medarbejdertilfredsheden.

I juni 2022 tog Sunset Boulevard et opgør med den udbredte antagelse på arbejdsmarkedet, at flere arbejdstimer betyder bedre resultater, og indførte 4-dages arbejdsuge på hovedkontoret i Kolding. Nu gør landets største danskejede fastfoodkæde op med den traditionelle måde at motivere og belønne medarbejderne i restauranterne på.

Jo bedre kortsigtede og talmæssigt let tilgængelige resultater, fx i form af omsætning, du som medarbejder kan præsentere, jo bedre har du leveret, og jo mere bliver du belønnet. Det er efter administrerende direktør hos Sunset Boulevard, Jens Brochs, opfattelse, måleparametre, langt de fleste virksomheder anvender i dag, og som også han langt hen ad vejen har haft ensidigt fokus påMen det er – siger han - tid til at ryste posen - i hvert fald hvis man vil øge medarbejdernes motivation og tilfredshed og sikre de gode resultater på sigt.

“Har vi for meget fokus på de kortsigtede økonomiske resultater, og for lidt på den adfærd, der er med til at skabe dem på sigt? Belønner vi vores medarbejdere for det, de reelt har indflydelse på? Det er nogle af de spørgsmål, vi har stillet os selv,” siger Jens Broch og fortsætter:

“I vores branche, og også traditionelt hos Sunset Boulevard, har vi fx et meget stort fokus på gæsteantal og omsætning og hylder restaurantmedarbejderne på baggrund af netop de parametre. Samtidigt ved vi jo godt, at der spiller en masse ind på tallene, som de reelt ikke har indflydelse på, fx beliggenhed, vejret og produkterne på menuen. Derfor har vi nu indført en mere relevant måde at motivere og måle på, hvor vi i stedet fokuserer på medarbejdernes adfærd. Resultater er vigtige, bevares, men det er den adfærd, der skaber resultaterne, medarbejderne har indflydelse på, og som er afgørende,” siger Jens Broch.

Gæstefeedback og 4-dages arbejdsuge

Siden årsskiftet har Sunset Boulevard implementeret en række nye værktøjer i kædens 44 restauranter og testet et nyt bonussystem i 17 af restauranterne. I stedet for at måle succes på gæsteantal og omsætning, måles og belønnes medarbejderne nu på baggrund af deres adfærd og den service, de giver gæsterne, herunder om udleveringen var korrekt, betjeningen venlig og ventetiden acceptabel. Som led i vurderingen indgår ratings fra gæsterne via sms og rating-systemet Servicelovers.

Baseret på de samlede vurderinger på de nye måleparametre, som blandt andet også indebærer adfærd omkring renhold og fødevaresikkerhed, opnår restauranterne forskellig status. Den enkelte restaurants status afgør, om der kan udløses ekstra fordele for medarbejderne som tilskud til sociale arrangementer, bonus og 4-dages arbejdsuge.

I det bonussystem, der har kørt i 17 af restauranterne siden januar 2023, kan Restaurant Managers i Guld-restauranterne opnå en bonus og 4-dages arbejdsuge hver uge uden at gå ned i løn, Assistant Managers kan opnå en 4-dages arbejdsuge hver anden uge, mens alle medarbejdere kan opnå et fælles socialt arrangement til en værdi af 25.000 pr. kvartal pr. restaurant.

Har øget medarbejdertilfredsheden

Med det øgede fokus på adfærd og det nye bonussystem ønsker Sunset Boulevard at øge medarbejdernes motivation og indflydelse på virksomhedens fremtidige succes. Og meget tyder på, at initiativerne virker efter hensigten. De første medarbejderundersøgelser, som kæden netop har fået resultaterne af, viser, at 91 pct. af medarbejderne efter implementeringen oplever at have reel indflydelse på de resultater, som Sunset Boulevard vurderer virksomhedens succes på.

Samtidigt viser undersøgelserne allerede en stigning i medarbejdernes motivation. På en skala fra 1-10, hvor 10 er højst på motivationsskalaen, er det gennemsnitlige resultat steget med 12 pct. til 8,3. Andelen af medarbejdere, der vurderer, at deres arbejde føles meningsfuldt, er steget fra 89 pct. til 92 pct. Herunder er antallet af medarbejdere, der vurderer deres arbejde til at være ‘virkeligt meningsfuldt’ næsten fordoblet fra 13 pct til 21 pct.

73 pct. af medarbejderne mener, at et øget fokus på medarbejdernes adfærd kan være med til at skabe bedre resultater.

57 pct. af medarbejderne oplever, at Sunset boulevard er blevet en bedre arbejdsplads siden implementeringen, mens 32 pct. melder både og, og kun ca. 11 pct foretrækker det gamle system. På en skala fra 1-10, hvor 10 er højest, er gennemsnittet steget fra 7,6 til 8,4 for i hvor høj grad medarbejderne vil anbefale Sunset Boulevard som arbejdsplads.

Vi havde ikke forventet, at vi ville se den her positive indflydelse på medarbejdernes tilfredshed og trivsel allerede nu, men initiativerne er landet virkeligt godt. De ser ud til at give god mening for dem,” siger Jens Broch.

Selvom en stigning i omsætning ikke er målet på kort sigt, men en af de langsigtede forventede følger af fokus på adfærd, ser initiativerne allerede ud til at have spillet positivt ind på tallene. Siden implementeringen i januar er Sunset Boulevards samlede omsætning steget med 30% målt mod de samme måneder i 2022.

Andre læser også

Antallet af unge uden job og uddannelse er stagneret 6,3 procent af de 15 til 24-årige havde hverken job eller uddannelse i 2023. De... Læs mere
Valgplakater fik kort levetid i København før gerningsmænd rev dem ned Der er tale om plakater fra partier som Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Mod... Læs mere
Messerschmidt vil forlade klimaloven i dag hvis ministeren ønsker det Hvis klimaminister Lars Aagaard er træt af DF i aftalen om klimaloven, er Messe... Læs mere
SF erkender: Plan om Kosovo-fængsel er en dårlig ide Forsøget på at leje fængselspladser i Kosovo er fortsat besværet, og nu er d... Læs mere
Partier opfordrer DF til at forlade klimalov efter trussel Dansk Folkeparti skal være velkommen til at forlade klimaloven, for de bidrager... Læs mere