Pressemeddelelse

tor, 17 aug 2023

HusCompagniet oplever stigende efterspørgsel og leverer et tilfredsstillende resultat for første halvår af 2023

HusCompagniet oplever stigende efterspørgsel og leverer et tilfredsstillende resultat for første halvår af 2023

Pressemeddelelse

17.8.2023 08:19:53 CEST | HusCompagniet A/S

For Nordens største husbygger var første halvdel af 2023 karakteriseret ved stigende efterspørgsel sammenlignet med anden halvdel af 2022. Halvårsresultatet med 445 solgte huse og en omsætning på 1,28 mia kr. lever op til de opjusterede forventninger til 2023. Samtidig har HusCompagniet fortsat stærke marginer og fastholder et solidt finansielt fundament.  

HusCompagniet har oplevet et stigende salg og øget interesse sammenlignet med anden halvdel af 2022 som følge af en generel øget aktivitet på boligmarkedet, en mere stabil renteudvikling, lavere inflation og forbedret forbrugertillid. 

”Første halvdel af 2023 har været tilfredsstillende efter et meget udfordrende 2022. Vi er meget glade for at se, at efterspørgslen er stigende, og at vores byggerentabilitet fortsat er sund,” udtaler Group CEO Martin Ravn-Nielsen.

Fortsat sund forretning

Det er klart, at industrien som helhed har været udfordret, og derfor er det helt som forventet, at resultatet fortsat er påvirket af den lave aktivitet i andet halvår af 2022. Men rettidig omhu og strategiske tiltag har gjort, at HusCompagniet stadig står stærkt.

”Vores resultat er som forventet påvirket af opbremsningen i markedet i 2022, men HusCompagniet står finansielt stærkt med en sund forretning og en forretningsmodel, der er både robust og fleksibel,” forklarer Martin Ravn-Nielsen og understreger, at HusCompagniets størrelse og ledende position er en ekstra styrke i et marked, der trods fremgang fortsat er mere afventende end før 2022.     

”Vi mærker, at kunderne søger mere og mere over mod HusCompagniet, fordi vi er garant for tryghed og samtidig kan give dem visheden om, at vi bliver ved med at være her,” tilføjer han.  

Forventninger til fremtiden

Hvad fremtiden bringer, er fortsat usikkert, selvom HusCompagniet ser en klar fremgang sammenlignet med 2022. 

”Vi ser lysere på fremtiden, og vores organisation er rustet til at bevæge sig opmærksomt fremad i et stadigt udfordret marked,” fastslår Martin Ravn-Nielsen og henviser til den kapitaludvidelse, virksomheden gennemførte i maj i år. 

”Med vores kapitaludvidelse har vi mulighed for at kunne lave strategiske investeringer og implementere forretningsinitiativer, der sikrer vores fortsatte vækst,” tilføjer han.

Høj kundetilfredshed

Samtidig kan HusCompagniet fortsat være stolt af at have den bedste rating i branchen på Trustpilot med en samlet tilfredshedsscore på 4,8 ud af 5 og over 5000 anmeldelser.

”Vi er glade for, at vores kundetilfredshed fortsætter med at ligge højest i branchen. Det er noget, vi arbejder meget aktivt med på tværs af hele organisationen – kunderne er i centrum, og deres tryghed og tilfredshed er vores topprioritet,” siger Martin Ravn-Nielsen.

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere