Pressemeddelelse

ons, 28 jun 2023

Mouritsen A/S opruster med markante bestyrelsesmedlemmer

Lone Hass og Jens Ebbesen

Pressemeddelelse

28.6.2023 10:30:00 CEST | Mouritsen A/S

To tunge profiler fra industrien indtræder per 1/7 i Mouritsens bestyrelse i form af Lone Hass og Jens Ebbesen. De skal blandt andet hjælpe Mouritsen A/S med at eksekvere på strategiske temaer som bæredygtighed og produktudvikling.

Det er to markante profiler, som per 1/7 vælges ind i Vejle-virksomheden Mouritsen A/S’ bestyrelse.

Ny forperson bliver Lone Hass, der kommer med over 15 års bestyrelseserfaring og ledelseserfaring fra virksomheder som Novo A/S, COWI og Elopak. Samtidig indtræder Jens Ebbesen som bestyrelsesmedlem. Han er CEO for elektronikkoncernen Eltwin Group og har tidligere arbejdet for virksomheder som Kamstrup og Logstor.

”Med Lone og Jens får vi tilført nogle uhyre vigtige kompetencer inden for blandt andet ESG og produktudvikling, som er to af vores strategiske fokusområder. Jeg er overbevist om, at Lone og Jens sammen med den øvrige bestyrelse kan bidrage til at flytte vores virksomhed et endnu bedre sted hen, end hvor vi allerede er i dag,” siger Claus Andersen, CEO i Mouritsen A/S.

Fra den 1/7 udgøres Mouritsens bestyrelse således af Lone Hass, Jens Ebbesen og de eksisterende medlemmer Anders Aakær Jensen og stifter Pieter Mouritsen.

ESG som strategisk fokusområde

I sin tid hos Elopak var Lone Hass blandt andet ansvarlig for at integrere ESG – en strategisk ramme for en virksomheds arbejde med miljømæssig-, social- og ledelsesmæssig ansvarlighed – i Elopaks forretningsmodel.

Det er nogle af de erfaringer, hun skal bringe med sig ind i Mouritsen A/S, der som en løsnings- og produktspecialist inden for overfladebehandling, væskehåndtering og Offshore Energy har et massivt strategisk fokus på ESG. Ansvarlighed er således én af virksomhedens kerneværdier, og det er et område, som Mouritsen A/S i forvejen har været i gang med at indarbejde i sin forretningsmodel i flere år.

”Vi ser ikke den grønne omstilling som en omkostning. Vi ser det som en forretningsmulighed, fordi det at agere ansvarligt er en del af vores ’why’ og af vores forretningsmodel. Det er ganske enkelt en vigtig del af hvem, vi er,” siger CEO Claus Andersen.

20-års jubilæum

Mouritsen A/S blev stiftet i 2003 under navnet Fire-Protect, og virksomheden kan således her i juni måned fejre sit 20-års jubilæum.

Fra at være en virksomhed med et snævert fokus på udlejning af mandskab og materiel til offshoresektoren er Mouritsen A/S en velkonsolideret virksomhed med 35 medarbejdere. Mouritsen A/S har domicil på Lanciavej i Vejle og kunder i såvel offshore- og energibranchen som den traditionelle industri.

Blandt kerneydelserne er maskiner og udstyr til overfladebehandling af alt fra vindmøllevinger til autoværn.

De kommende år skal blandt andet bruges på at udvikle og sikre virksomhedens langsigtede position. Det skal gøres ved med udgangspunkt i kerneværdierne Kvalitet, Ansvarlighed og God arbejdsplads at styrke evnen til at udvikle og levere løsninger til kunder, som ønsker ansvarlig produktion.

"Mouritsen A/S er en superinteressant virksomhed drevet af sunde værdier og en god kultur. Jeg tror, at virksomheden rummer et stort potentiale som bidragsyder til den grønne omstilling, og jeg ser meget frem til at trække i arbejdstøjet sammen med resten af bestyrelsen,” siger Lone Hass.

I forbindelse med generalforsamlingen den 1/7 udtræder afgående bestyrelsesformand Frank Lorentz og menigt bestyrelsesmedlem Sharif Tawfik af bestyrelsen.

”Der skal lyde en stor tak til både Frank og Sharif for mange års dedikeret indsats. De har været med til at flytte Mouritsen A/S som virksomhed og har hele vejen igennem ydet et meget professionelt stykke arbejde,” slutter Claus Andersen.

Andre læser også

Antallet af unge uden job og uddannelse er stagneret 6,3 procent af de 15 til 24-årige havde hverken job eller uddannelse i 2023. De... Læs mere
Valgplakater fik kort levetid i København før gerningsmænd rev dem ned Der er tale om plakater fra partier som Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Mod... Læs mere
Messerschmidt vil forlade klimaloven i dag hvis ministeren ønsker det Hvis klimaminister Lars Aagaard er træt af DF i aftalen om klimaloven, er Messe... Læs mere
SF erkender: Plan om Kosovo-fængsel er en dårlig ide Forsøget på at leje fængselspladser i Kosovo er fortsat besværet, og nu er d... Læs mere
Partier opfordrer DF til at forlade klimalov efter trussel Dansk Folkeparti skal være velkommen til at forlade klimaloven, for de bidrager... Læs mere